Πιες το και αδυνάτισε: 10 χυμοί που σε βοηθούν να χάσεις βάρος

woman-on-beach-drinking-cocktail

Μπορεί να βαριέσαι να φτιάχνεις χυμούς στο σπίτι αλλά... δεν ξέρεις τι χάνεις! Έναν σύμμαχο στην προσπάθειά σου να αδυνατίσεις και να αποτοξινώσεις τον οργανισμό σου. Άλλαξες γνώμη; Ωραία!

1) ΧΥΜΟΣ ΚΑΡΟΤΟΥ

Ο χυμός καρότου είναι ιδιαίτερα ευεργετικός για τον ανθρώπινο οργανισμό. Περιέχει υψηλό επίπεδο από σίδηρο, κάλιο και μαγνήσιο. Η καροτίνη που περιέχεται στον χυμό βοηθάει στο να παραμένουμε υγιείς. Μετατρέπεται σε βιταμίνη Α και το ανθρώπινο σώμα το χρησιμοποιεί αναλόγως. Επίσης ο χυμός καρότου περιέχει υψηλό επίπεδο αντιοξειδωτικών τα οποία προστατεύουν τον οργανισμό και βοηθούν στην καταπολέμηση πολλών ασθενειών όπως και ο καρκίνος.

 2) ΧΥΜΟΣ ΑΠΟ ΠΑΝΤΖΑΡΙ

Ο χυμός από παντζάρι βοηθάει στην ανάπτυξη και στην δημιουργία νέων ερυθρών αιμοσφαιρίων. Ειδικότερα ο χυμός είναι πλούσιος σε κάλιο, σε σίδηρο, σε βιταμίνη C και μαγνήσιο. Ο συγκεκριμένος χυμός βοηθά επίσης και τους ασθενείς που έχουν προβλήματα απώλειας μνήμης ή αντιμετωπίζουν πρόβλημα συγκέντρωσης. Ο χυμός από παντζάρι είναι ιδιαίτερα χρήσιμος γιατί βοηθάει και στα προβλήματα της εμμηνόρροιας και της εμμηνόπαυσης.

3) ΧΥΜΟΣ ΑΠΟ ΜΟΥΡΑ

Ο χυμός μούρου περιέχει υψηλά επίπεδα βιταμίνης C. Ο συγκεκριμένος χυμός είναι πολύ χρήσιμος για την αποφυγή διαφόρων λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος που έχουν πολλές γυναίκες σε όλο τον κόσμο. Τα μούρα μπορείς πολύ εύκολα να τα αναμίξεις και με μπανάνα και να γίνει ένας φυσικός ανάμικτος χυμός πολύ υγιεινός, γεμάτος στις βιταμίνες και στις πρωτείνες που είναι αναγκαία για τον οργανισμό. Ο συγκεκριμένος χυμός είναι γνωστό πως βοηθάει και στην πρόληψη διαφόρων ασθενειών όπως πχ: στην E.coli που μολύνει την ουροδόχο κύστη.

4) ΧΥΜΟΣ ΑΧΛΑΔΙΟΥ

Ο χυμός από αχλάδι σε βοηθάει να διατηρείς έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Ο συγκεκριμένος χυμός δεν κάνει θαύματα από μόνος του, αλλά μπορεί να αναμιχθεί με άλλα φρούτα και να γίνει ένα πολύ ισχυρό "ποτό". Ο χυμός από αχλάδι δεν είναι μόνο πλούσιος σε ασβέστιο και βιταμίνη C, αλλά περιέχει και κάλιο, μαγνήσιο και φώσφορο τα οποία είναι βασικά για έναν οργανισμό.

5) ΧΥΜΟΣ ΣΤΑΦΥΛΙ

Το πορφυρό χρώμα του χυμού από σταφύλι είναι χρήσιμο για την προστασία των κυττάρων του εγκεφάλου. Με την κατανάλωση του χυμού είσαι ικανός να βελτιώσεις την μνήμη σου. Επίσης ο συγκεκριμένος χυμός είναι πλούσιος σε αντιοξειδωτικά τα οποία καταπολεμούν αποτελεσματικά ενάντια σε όλα τα είδη των ασθενειών.

6) ΧΥΜΟΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Ο χυμός πορτοκάλι είναι ο πιο υγιεινός και είναι 100% ο πιο τονωτικός και μας φτιάχνει την διάθεσή μας. Επίσης ο χυμός είναι πλούσιος σε αντιοξειδωτικά. Η πρόσληψη του χυμού πορτοκαλιού διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος σε όλο μας το σώμα και την καρδιά. Ο χυμός πορτοκαλιού είναι και ιδιαίτερα χρήσιμος στο πεπτικό σύστημα. Ο χυμός περιέχει βιταμίνη C και φλαβονοειδή το οποίο βοηθάει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και στην καταπολέμηση λοιμώδων νοσημάτων. Ο χυμός πορτοκάλι μπορεί πολύ εύκολα να αναμιχθεί και με άλλους χυμούς όπως πχ:μπανάνα.

7) XΥΜΟΣ ΜΑΝΓΚΟ

Ο χυμός μάνγκο περιέχει υψηλά αντιοξειδωτικά επίπεδα τα οποία βοηθούν στην πρόληψη διαφόρων ειδών καρκίνου. Ο συγκεκριμένος χυμός βοηθάει στο να καθαρίσει το αίμα σας και να ζήσετε μια πιο υγιείς και χαρούμενη ζωή. Ο χυμός από μάνγκο επίσης είναι πολύ ευεργετικός για τα νεφρά σας. Μπορείτε να το αναμίξετε με διάφορους άλλους χυμούς φρούτων όπως για παράδειγμα με ακτινίδιο (kiwi) ή μπανάνα.

8) ΧΥΜΟΣ ΒΑΤΟΜΟΥΡΟΥ

Από το χρώμα και μόνο του χυμού θα φανερωνόταν η μεγάλη ποσότητα αντιοξειδωτικών που περιέχει. Υψηλά επίπεδα βιταμίνης C είναι φανερά στο συγκεκριμένο ποτό καθώς και πολλές ίνες τα οποία είναι πολύ ευεργετικά για την συνολική δομή του σώματος. Τα βατόμουρα είναι πολύ χαμηλά σε θερμίδες και έτσι μπορείς να τον φτιάχνεις συνέχεια.

9) ΧΥΜΟΣ ΡΟΔΙ

Αν θες μια υγιή καρδιά, τότε αυτός είναι ο χυμός που πρέπει να πίνεις. Ο χυμός ροδιού συνιστάται σχεδόν από όλους τους γιατρούς και εμπειρογνώμονες σε θέματα υγείας. Αυτός ο χυμός περιέχει σχεδόν κάθε τύπο αντιοξειδωτικών.Αυτό και μόνο το στοιχείο του χυμού τον καθιστά πολύ ευεργετικό, δεδομένου πως μπορούν να αποφευχθούν πολλά είδη καρκίνου. Για παράδειγμα ο καρκίνος του προστάτη.

10) ΧΥΜΟΣ ΣΤΑΦΥΛΙΟΥ

Αν έχετε υψηλή αρτηριακή πίεση και άλλα συναφή προβλήματα, τότε το συγκεκριμένο ποτό μπορεί να δώσει την λύση για μια πιο υγιής ζωή. Αυτός ο χυμός είναι εξαιρετικά ισχυρός και περιέχει μεγάλη ποσότητα αντιοξειδωτικών που βοηθάει στην μείωση της αρτηριακής πίεσης και στην διατήρηση μιας υγιής καρδιάς, αποφεύγοντας μια σειρά άλλων ασθενειών και κινδύνων.