Ξέχνα τα σάντουιτς με λιπαρά τυριά και αλλαντικά. Σήμερα φτιάχνουμε ένα λαχταριστό και πάνω από όλα υγιεινό σάντουιτς λαχανικών. Μπορείς να το ετοιμάσεις από το προηγούμενο βράδυ και να το πάρεις μαζί σου στη δουλειά, ενώ αποτελεί ιδανικό σνακ για ένα πικ-νικ ή μία ολοήμερη απόδραση στη θάλασσα.
Θα χρειαστούμε
- φοκάτσια/λαγάνα/ψωμί της αρεσκείας μας
- σάλτσα πέστο
- 1 κίτρινη και 1 κόκκινη πιπεριά κομμένες σε λεπτές φέτες
- 2-3 φέτες μοτσαρελα buffalo
- ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Πώς το φτιάχνουμε
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε τις πολύχρωμες πιπεριές μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα. Όταν είναι έτοιμες, αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και αλατοπιπερώνουμε ελαφρά.
- Ζεσταίνουμε τις φέτες του ψωμιού σε φρυγανιέρα ή τοστιέρα και μόλις τις βγάλουμε απλώνουμε στη μία φέτα τη σάλτσα πέστο και στη συνέχεια προσθέτουμε τις πιπεριές. Τοποθετούμε τη μοτσαρέλα.
- Απλώνουμε πέστο και στη δεύτερη φέτα και κλείνουμε το σάντουιτς.
Έτοιμο!!