Παραμονή Πρωτοχρονιάς στην Αθήνα: Tα εστιατόρια που θα σε βγάλουν απ' τον κόπο!

εστιατόρια

Δύο οι επιλογές για το βράδυ της παραμονής: Είτε να περάσεις την αλλαγή του χρόνου οικογενειακά και παραδοσιακά στο σπίτι, είτε να προτιμήσεις τη λύση ενός καλού εστιατορίου, γλιτώνοντας την ταλαιπωρία του τραπεζιού και της ολοήμερης προετοιμασίας.

Αν η δεύτερη εκδοχή σου είναι προτιμότερη, ακολουθούν 5 διαφορετικές επιλογές, οικονομικές αλλά και πιο "τσιμπημένες", ώστε να χαρείς την αλλαγή του χρόνου χωρίς να ξεφυσάς από την κούραση της μαγειρικής!

 

Galaxy Bar & Restaurant

Ξεκινάμε με κάτι γκλάμουρ... Ειδικά για την Παραμονή Πρωτοχρονιάς, το γνωστό πολυτελές εστιατόριο μας περιμένει με 8 gourmet δημιουργίες του executive chef Κώστα Αθανασίου, όπως ριζότο από παλαιωμένο ρύζι με χτένια σωτέ, φιλέτο Black Angus, γλυκάδια σωτέ, λαχανικά και σος από κρασί Pinot Noir. Κι όλα αυτά φυσικά με θέα τη φωτισμένη Αθήνα στα χριστουγεννιάτικά της.... Τιμή ανά άτομο: 295 ευρώ.

Ξενοδοχείο Hilton, Βασιλίσσης Σοφίας 46, Αθήνα, τηλ. 210 7287.402.

Μπαλκόνι στις Κυκλάδες

Τέλεια θέα πάντως μπορούμε να βρούμε και σε τιμές πιο κοντά στα ...κυβικά μας: To Μπαλκόνι στις Κυκλάδες μας φέρνει αιγαιοπελαγίτικες γεύσεις με εορταστική λάμψη σε ένα τέλειο μέρος. Κυρίως πιάτα όπως το φιλέτο σφυρίδας με σάλτσα σαμπάνιας και ανάμεικτα λαχανικά ατμού ή αγριογούρουνο με δαμάσκηνα, σύκα και κρασί Porto συνοδεία πουρέ καρότου αποτελούν εγγυήσεις απόλαυσης. Τιμή ανά άτομο: 45 ευρώ.

Παύλου Μελά 13 & Αναπήρων πολέμου Καρέας, Βύρωνας, τηλ. 210 7640.240.

 

Olive Garden Bar & Restaurant

Στην καρδιά του κέντρου της πόλης, κυρίαρχος του παιχνιδιού είναι και πάλι το εστιατόριο του ξενοδοχείου ΤΙΤΑΝΙΑ. Το φετινό μενού για την παραμονή Πρωτοχρονιάς αποτελείται από 9 πιάτα όπως χρυσαφένιο ζωμό πέρδικας με άρωμα πικραμύγδαλου και πέρλες λαχανικών, σπιτικά γεμιστά ζυμαρικά, με συκώτι χήνας, φιλέτο πέστροφας με πουρέ από βασιλομανίταρα, μοσχάρι γάλακτος και φιλέτο ελαφιού. Τιμή ανά άτομο: 90 ευρώ.

Ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ, Πανεπιστημίου 52, Αθήνα, τηλ. 210 3326.000.

Simul

Nα και ένα καινούργιο hot spot που άνοιξε πριν λίγο καιρό στο Κολωνάκι και μας περιμένει να το δοκιμάσουμε! Το Simul: gastronomic situ, όπως είναι η πλήρης ονομασία του, διαθέτει ένα υπερπλούσιο μενού για την παραμονή: σούπα πατάτας με τρούφα και τραγανό μαύρο χοίρο, καρπάτσιο λωτού με σαλάτα βαλεριάνα και μαγιονέζα δυόσμου yuzu, γαρίδες σαγανάκι με γλυκό τσίλι και μαστίχα Χίου, σορμπέ βασιλικού με αγουρέλαιο, τριλογία πάπιας με κολοκύθα και σάλτσα μανταρίνι και ζεστή σούπα σοκολάτας με καραμέλα και καβουρδισμένα φουντούκια. Τιμή ανά άτομο: 50 ευρώ.

Υψηλάντου 63, Κολωνάκι, τηλ. 210 7224.737

 

Το θείο τραγί

Και κλείνουμε με μια πρόταση ...εναλλακτική. Το γνωστό στέκι των Πετραλώνων μπαίνει κι αυτό στο παιχνίδι του ρεβεγιόν με τη δική του άποψη. Εδώ λοιπόν θα έχουμε να επιλέξουμε ανάμεσα σε consome από καλαμάρι με γλυκαπατάτα, ζεστό foie gras με tuile αμυγδάλου και ketchup από φρούτα του δάσους, gnocchi από τυρί Idiazabal με τραγανό μοσχάρι, σολομό gravlax (sushi style), λαγό confit με τσαί, λαρδί, δαμάσκηνα και πατζάρι, mousse φυστικοβούτυρο, sorbet καφέ και κακάο. Τιμή ανά άτομο: 65 ευρώ.

Κυδαντιδών 36, Άνω Πετράλωνα τηλ. 210 3410.296.