Πανεύκολο και πεντανόστιμο σουφλέ με 1 μυστικό συστατικό

σουφλέ

Νομίζεις πως τα σουφλέ είναι "μπελαλίδικα" φαγητά; Βρήκαμε την πιο τέλεια συνταγή για σουφλέ στο πι και φι!

Υλικά

1 1/2 πακέτο ψωμί τοστ χωρίς κόρα
1/4 κασέρι σε λεπτές φέτες
1 φλυτζάνι τριμμένο κεφαλοτύρι (ή ρεγκάτο)
βούτυρο
1 φλυτζάνι ζαμπόν ψιλοκομμένο
4 φλυτζάνια γάλα
7 αυγά

Εκτέλεση

Βουτυρώνουμε έναμέτριο πυρέξ. Στρώνουμε τις μισές φέτες ψωμιού αφού πρώτα τις βουτυρώσουμε και από τις δυο μεριές. Πάνω τους βάζουμε τις μισές φέτες κασεριού και το μισό ζαμπόν. Προσθέτουμε και το μισό κεφαλοτύρι και συνεχίζουμε προσθέτοντας από πάνω ψωμί, κασέρι και ζαμπόν και το υπόλοιπο κεφαλοτύρι. Χτυπάμε καλά τα αυγά και προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα ώστε να καλύψει όλη την επιφάνεια. Αφού περιχύσουμε το σουφλέ, το αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες για να ρουφήξει το ψωμί όλο το γάλα. Ψήνουμε το φούρνο σε μέτρια ένταση για 3/4 περίπου. Το σερβίρουμε ζεστό για να μην ξεφουσκώσει και χάσει την ωραία του εμφάνιση.