Πανεύκολα macarons... με τα χεράκια σου!

macarons

Τους έχουμε αδυναμία, η αλήθεια να λέγεται και δεν μπορούμε ποτέ να αρκεστούμε σε ένα! Νομίζεις πως είναι δύσκολο να τα φτιάξεις κι εσύ; Κι όμως αυτή η συνταγή θα σε διαψεύσει!

Υλικά:

250 γρ. αλεσμένη αμυγδαλόψιχα
350 γρ. ζάχαρη άχνη
8 ασπράδια (από μέτρια αυγά) σε θερμοκρασία δωματίου (άφησέ τα έξω από το ψυγείο για τουλάχιστον για 1 ώρα)
1 πρέζα αλάτι
150 γρ. ζάχαρη (διπλοαλεσμένη)
Χρώματα ζαχαροπλαστικής για τον χρωματισμό

Εκτέλεση:

Βάζουμε σε ένα μπολ την αμυγδαλόψιχα και την άχνη και τα ανακατεύουμε στους κόφτες του μίξερ, μέχρι να αλεθούν καλά και να διαλυθούν τυχόν "κομπάκια". Στη συνέχεια τα κοσκινίζουμε με μια σήτα σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε την κρυσταλλική ζάχαρη και την ανακατεύουμε ξανά με το μίξερ, καλά, μέχρι να γίνει ψιλή.
Σε ένα νέο μπολ βάζουμε τα ασπράδια και το αλάτι και τα χτυπάμε στο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ασπρίσουν και να δέσουν.Προσθέτουμε σιγά σιγά την κρυσταλλική ζάχαρη και το χρώμα (7-8 σταγόνες).Χτυπάμε τη μαρέγκα μέχρι να δημιουργηθούν κορυφές που να στέκονται και να γυαλίσει, να γίνει σατινέ. Ρίχνουμε τη μαρέγκα μέσα στο μεγάλο μπολ με το αμύγδαλο και την άχνη. Με απαλές κινήσεις, για να μην χάσει τον όγκο του το μείγμα και με τη βοήθεια μιας μαλακής σπάτουλας από σιλικόνη διπλώνουμε το μείγμα από κάτω προς τα πάνω. Όταν πλέον δεν ξεχωρίζουν κόκκοι αμυγδάλου το μείγμα μας είναι έτοιμο.
Βάζουμε το μείγμα σε κορνέ ζαχαροπλαστικής. Στρώνουμε τις λαμαρίνες με αντικολλητικό χαρτί και κόβουμεε macarons σε κύκλους 5 εκατοστών φροντίζοντας να αφήσουμε ενδιάμεσα μεταξύ τους ένα κενό 2-3 εκ.Αφού κόψουμε όλα τα macarons (υπολόγισε περίπου 60 κομμάτια), τα αφήνουμε  να δέσουν για 20'.
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15'.  Extra tip: Μόλις περάσουν τα πέντε πρώτα λεπτά ανοίγουμε την πόρτα του φούρνου για να φύγει ο ατμός. Προσοχή!Η κάτω πλευρά του macaron πρέπει να είναι μαλακή. Αν είναι σκληρή, μειώνουμε το χρόνο ψησίματος στην επόμενη δόση κατά 2΄-3΄.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά, τα κόβουμε στη μέση και προσθέτουμε τη γέμιση της αρεσκείας μας, όπως μαρμελάδα, πραλίνα σοκολάτας και βουτυρόκρεμα. Αφού αλείψουμε το ένα κομμάτι με τη γέμιση, τοποθετούμε από πάνω το "καπάκι" του σαν σάντουιτς,με την πλευρά που ακουμπούσε στο ταψί προς τα μέσα.