Πέντε πράγματα για τα οποία οι γυναίκες κρίνονται πιο σκληρά από τους άντρες!

joykids

Όταν μιλάμε για τα δύο φύλα, η αλήθεια είναι ότι εξακολουθούν να υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά. Ας το παραδεχτούμε: παρ' όλη την πρόοδο όσον αφορά την ισότητα των φύλων, πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να περιμένουν διαφορετικά πράγματα από τους άνδρες και τις γυναίκες και δυστυχώς το 'ασθενές΄φύλο κρίνεται πιο σκληρά για κάποια πράγματα.

1. Όταν έχουν 'πολλούς' ερωτικούς συντρόφους

Αν και ο αριθμός των ερωτικών συντρόφων δεν θα έπρεπε να αποτελεί ζήτημα για κανένα από τα δύο φύλα, οι γυναίκες εξακολουθούν να έχουν διαφορετική αντιμετώπιση. Ακόμα και σήμερα, οι άντρες που έχουν αρκετές ερωτικές περιπέτειες είναι έμπειροι, ενώ αντίστοιχα οι γυναίκες είναι 'εύκολες'.

2. Όταν έχουν ακατάστατο σπίτι

Παρόλο που το 81% των αντρών και το 87% των γυναικών δηλώνουν αγχωμένοι με τη διατήρηση ενός τακτοποιημένου σπιτιού, οι γυναίκες εξακολουθούν και κάνουν τις περισσότερες δουλειές στο σπίτι. Κι αυτό συμβαίνει εξαιτίας της κριτικής που τους ασκείται. Η αλήθεια είναι όμως ότι έχουμε και καλύτερα πράγματα να κάνουμε!

3. Όταν έχουν παραπανίσια κιλά

Αν και τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες βιώνουν την προκατάληψη σχετικά με τα παραπανίσια κιλά, μελέτες έχουν δείξει ότι οι υπέρβαρες γυναίκες αισθάνονται περισσότερη κοινωνική πίεση για να χάσουν βάρος από ό,τι οι υπέρβαροι άνδρες.

4. Όταν είναι κατηγορηματικές ή ειλικρινείς 

Μια γυναίκα που δεν φοβάται να πει αυτό που σκέφτεται θεωρείται αυταρχική επιθετική ή αλαζονική - ενώ στην αντίστοιχη περίπτωση ένας άντρας, αναδεικνύει απλά τις ηγετικές του ικανότητες.

5. Όταν δεν έχουν παιδιά

Οι γυναίκες που δεν έχουν παιδιά, συχνά χαρακτηρίζονται ως 'εγωίστριες' και οι γύρω τους υποστηρίζουν ότι θα το μετανιώσουν. Για τους άντρες όμως η πατρότητα δεν θεωρείται ως υποχρέωση, ενώ έχουν επίσης περισσότερο χρόνο για να το αποφασίσουν.