Οι hot τάσεις στα χρώματα των μαλλιών για το φθινόπωρο του 2017


Κάθε φορά που τελειώνει το καλοκαίρι τα μαλλιά μας έχουν υποστεί μία ελαφριά ταλαιπωρία, και κακοποίηση θα μπορούσαμε να το πούμε, τουλαχιστόν σε εμάς που τα βάφουμε. Ο ήλιος, το αλάτι της θάλασσας, το χλώριο της πισίνας, οι αραιές επισκέψεις στο κομμωτήριο την εποχή που τα μαλλιά μας το χρειάζονται πιο πολύ, προκαλούν στην τρίχα αφυδάτωση και το χρώμα που τα βάφαμε, ξεθωριάζει, και αποκτά πιο ανοιχτούς τόνους.

Έτσι με τον Σεπτέμβρη και το φθινόπωρο να μας χτυπάνε την πόρτα φυσικό και επόμενο είναι να αναρωτηθούμε ποια θα είναι η επόμενη κίνηση μας όσον αφορά το χρώμα αφού με την αλλαγή του καιρού θέλουμε και μία αλλαγή στα μαλλιά μας η οποία θα μας βάλει στο ‘’κλίμα’’.

Οι hot φθινοπωρινές τάσεις του 2017 στα χρώματα για τα μαλλιά έρχονται να δώσουν ιδέες και σε εσάς που δεν βάφετε τα μαλλιά σας τακτικά, αλλά προτιμάτε τις αντάυγειες ή το ombre look, αλλά και σε εσάς που γνωρίζετε τη βαφή και την επιστροφή της ρίζας αρκετά καλά! Σε όποια κατηγορία και να ανήκετε είτε επιθυμείτε μία πιο bold αλλαγή είτε κάτι πιο light σαν αποτέλεσμα, τα dye hair trends του φθινοπώρου θα σας ενθουσιάσουν.

1- Hair Painting
Το hair painting είναι μία νέα τάση η οποία έρχεται να ανατρέψει ότι γνωρίζαμε για τις ανταύγειες και το balayage. Το natural αποτέλεσμα αλλά και ο εύκολος τρόπος πραγματοποίησης του, είναι αυτό που έχει κερδίσει τους διεθνείς hair experts και colorists όσο και τις γυναίκες που το έχουν δοκιμάσει. Το hair painting, ή αλλιώς palm painting, είναι ακριβώς αυτό, απλώνεται με τα χέρια καταργώντας την τεχνική του πινέλου στις αντάυγειες προσφέροντας ένα soft και όχι τόσο επιτηδευμένο look.

Το hair painting θα σας γλιτώσει επίσης αρκετές επισκέψεις στο κομμωτήριο συγκριτικά με άλλες τεχνικές βαφών καθώς το φυσικό του αποτέλεσμα δίνει περιθώριο στο χρονικό διάστημα που χρειάζεστε για την ανανέωση του.

2- Strobing
Αυτή η τάση είναι ιδανική για εσάς που δεν βάφετε τα μαλλιά σας αλλά θέλετε να τους δώσετε κίνηση και λάμψη. Πρόκειται για ανταύγειες στα σημεία που λάμπουν τα μαλλιά σας φυσικά όταν τα βλέπει ο ήλιος  Στο strobing χρησιμοποιούνται σκούρες, medium αλλά και ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις του χρώματος που ήδη έχετε δίνοντας έτσι μία φυσική κίνηση στα μαλλιά σας, αλλά και τη λάμψη που θα είχαν στα σημεία που θα άνοιγαν φυσικά από τον ήλιο.

Αυτό το trend εμπνεύστηκε από την light και ανάλαφρη τεχνική make up που ακολούθησε μετά το contouring το οποίο έδινε ένα πολύ στημένο και "βαρύ" αποτέλεσμα . Το μυστικό αυτής της τεχνικής είναι ότι ξεγελάει το μάτι, δίνοντας μία εντύπωση ότι τα χρώματα "χορεύουν" αρμονικά.

(Περισσότερα για το strobing εδώ).

3- Έντονα χρώματα

Blue black για τα σκουρόχρωμα μαλλιά και αποχρώσεις του κόκκινου βλέπουμε να επανέρχονται στις τάσεις για το φετινό φθινόπωρο/χειμώνα. Έντονο κόκκινο, χάλκινες αποχρώσεις αλλά και το carrot που είχαμε καιρό να δούμε θα πρωταγωνιστήσουν. Σε περίπτωση που δεν είστε έτοιμη για μία τόσο bold αλλαγή ή δεν είστε σίγουρη ότι θα σας ταιριάζει, και ιδιαίτερα με χρώματα που γνωρίζουμε ότι δεν "ξεφορτωνόμαστε" τόσο εύκολα, μπορείτε πάντα να δοκιμάσετε το νέο trend των hair color shampoos. Με αυτό τον τρόπο θα δείτε έαν σας ταιριάζει, θα έχετε δοκιμάσει το dye trend αλλά σε 12 λουσίματα θα έχετε επιστρέψει στο αρχικό σας χρώμα!