Οι 6 συνήθειες που εγγυώνται να σου φτιάξουν τη διάθεση


Σε όλους μας τυχαίνουν οι κακές μέρες

Οι γρήγοροι ρυθμοί της ζωής μπορούν να επηρεάσουν την ψυχολογία του καθενός μας. Η καθημερινότητα μας και η ρουτίνα που προκύπτει μέσα σε αυτή μας κάνουν να χάνουμε τη ζωντάνια μας και την καλή μας διάθεση και έτσι αποκτούμε μια απαισιοδοξία και μια μιζέρια προς οτιδήποτε μας συμβαίνει στη ζωή μας, μη μπορώντας να παρατηρήσουμε τις μικρές στιγμές της ζωής για τις οποίες πρέπει να είμαστε ευγνώμονες.

Μέσα όμως στην επαναλαμβανόμενη βιασύνη της ημέρας υπάρχουν μικρές «κινήσεις» και διαλείμματα τα οποία μπορούμε να κάνουμε και να «γεμίσουμε» τις μπαταρίες μας αλλά και να βελτιώσουμε την ψυχολογία μας έτσι ώστε να συνεχίσουμε την ημέρα και την εβδομάδα μας με αισιοδοξία και δύναμη.

Αυτές είναι οι κινήσεις που εάν κάνεις θα φτιάξεις την ψυχολογία σου.

Έχε τα βάζα που έχεις στο χώρο σου πάντα γεμάτα με λουλούδια. Μπορεί να μην είναι λουλούδια, μπορεί να ειναι κλαδιά ελιάς ή κάποια άλλη «πρασινάδα». Βλέποντας τα λουλούδια στο οπτικό σου πεδίο σου φτιάχνεται αυτόματα η διάθεση.

Ψώνιζε λαχανικά κάθε εβδομάδα. Το άδειο στομάχι ή η κακή διατροφή είναι ένας παράγοντας που μπορεί να παίξει παρά πολύ μεγάλο ρόλο στην κακή σου διάθεση. Φρόντισε να έχεις το ψυγείο σου γεμάτο με χρωματιστά λαχανικά (τα οποία και μόνο που τα βλέπεις σου φτιάχνουν τη διάθεση!) και όρισε μια συγκεκριμένη ημέρα κάθε εβδομάδα για να πηγαίνεις να τα ψωνίζεις.

Εξοικονόμησε μια ώρα την ημέρα για τον εαυτό σου. Μπορεί να είναι μια ώρα το πρωί που θα πιεις τον καφέ σου χαλαρή, το βράδυ ή κάποια άλλη ώρα που θα μπορέσεις να ηρεμήσεις και να συνδεθείς με τις σκέψεις σου και τον εαυτό σου.

Κρατά μια λίστα με τους ημερήσιους στόχους σου. Δεν υπάρχει καλύτερο συναίσθημα από το να σβήνεις υποχρεώσεις από την to do list σου. Δώσε στον εαυτό σου την ευχαρίστηση των μικρών νικών μέσα στην καθημερινότητα σου. Το να πληρώνεις το ρεύμα δεν θα σε έχει κάνει να ξανανιώσεις τόσο ωραία.

Κλείσε το ραδιόφωνο. Μπορεί να σου φανεί παράξενο, όμως το να κλείσεις το ραδιόφωνο ή το κινητό σου θα σε κάνει να είσαι περισσότερο συντονισμένη στο παρόν δίνοντας σου καλύτερη διάθεση αλλά και την ευκαιρία να έρθεις σε επαφή με παραγωγικές σκέψεις.

Κάνε μια ωραία κίνηση για κάποιο κοντινό σου πρόσωπο. Το να κάνεις μια ευγενική χειρονομία για κάποιον που γνωρίζεις, για κάποιον συνάδελφο σου, για ένα συγγενικό πρόσωπο σου ή για κάποιον που συναντάς καθημερινά θα σου φτιάξει αυτόματα τη διάθεση και θα σε κάνει να αισθανθείς καλύτερα αλλά και πιο θετικά.

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook για να μαθαίνεις όλα τα νέα μας