Οι πιο εναλλακτικές ιδέες για να διακοσμήσεις το σπίτι σου

διακοσμητικές + ιδέες

Οι λεπτομέρειες, λένε, κάνουν τη διαφορά και πράγματι, αν αυτές είναι πολύ προσεχτικά δουλεμένες στη διακόσμηση των χώρων του σπιτιού σου μπορούν να δημιουργήσουν μοναδική ατμόσφαιρα και ένα σπίτι που θα ξεχωρίζει για την αισθητική του.

Αν δεν έχεις τη δυνατότητα να κάνεις μεγάλες αλλαγές, μπορείς να δοκιμάσεις να ξεκινήσεις με απλές ιδέες «πειράζοντας» ή προσθαφαιρώντας έπιπλα και διακοσμητικά στους χώρους. Από ένα λαμπατέρ και ένα κομοδίνο μέχρι ένα τραπέζι, μια κρεμάστρα, μια γλάστρα ή έναν καθρέφτη όλα μπορούν να τοποθετηθούν με τρόπο που να μην είναι ο συμβατικός, αλλά να αντανακλά τη σκέψη, τις ανάγκες και την προσωπικότητά σου.

Πάμε να δούμε μερικές τέτοιες διαφορετικές διακοσμητικές ιδέες, που μπορείς να κάνεις εύκολα:

1-    Δεν ξέρεις τι να κάνεις όλα αυτά τα βιβλία που αγοράζεις και διαβάζεις; Ένα κομοδίνο από βιβλία, από το οποίο κάθε βράδυ μπορείς να διαβάζεις και ένα διαφορετικό από τη στοίβα, είναι μία βολική και ενδιαφέρουσα λύση.

1-Deco

2-    Ένας καθρέφτης πάνω από το νεροχύτη της (ρετρό) κουζίνας σου θα γεμίσει αναμνήσεις τον χώρο.

2-deco

3-    Ποιος σου είπε ότι το τραπεζάκι του σαλονιού σου πρέπει να είναι …τραπεζάκι; Την ίδια δουλειά, με στιλ, μπορεί να κάνει ένα μεγάλο υποπόδιο ή ένα πουφ! Σκέψου επίσης ένα βελούδινο καναπέ ως επιλογή για το σαλόνι σου, είναι τάση!

3-deco

4-    Ξέχνα τον κλασικό «καλόγερο» για τα παλτό σου! Οι νέοι …καλόγεροι είναι κάπως έτσι, και μπορείς να τους αξιοποιήσεις και στη κρεβατοκάμαρά σου για να κρεμάς τα ρούχα της επόμενης μέρας.

4-deco

5-    Ποιος σου είπε ότι το γραφείο σου πρέπει να έχει χώρο μόνο για σένα; Ένα φαρδύ ξύλινο τραπέζι στο οποίο μπορείς να μοιράζεσαι τη δουλειά σου με τον σύντροφό σου ή που θα σου εξασφαλίσει πολύ χώρο για να στοιβάζεις τα πράγματα της δουλειάς σου, είναι μια ιδανική και μοντέρνα λύση.

5-deco

6-    Δεν χρειάζεται να έχεις κρυμμένα τα σερβίτσια και της κατσαρόλες της κουζίνας, δημιούργησε ένα οικείο και ζεστό «χάος» επιλέγοντας ράφια αντί για ντουλάπια!

6-deco

7-    Τα μπαμπού σαλονάκια απέκτησαν μια πιο μοντέρνα εικόνα, μήπως σ’ ενδιαφέρει;

7-deco

8-    Δεν μπορείς να αποχωριστείς τη σεζλόνγκ του καλοκαιριού- και του κήπου σου; Κανένα πρόβλημα, μπορείς να τη φέρεις μέσα στο σπίτι για τον χειμώνα και να δημιουργήσεις τη γωνιά που θα «χουχουλιάζεις».

8-deco

Πηγή φωτογραφιών: Pinterest