Οι πιο έξυπνοι τρόποι να οργανώσεις το μικροσκοπικό σου διαμέρισμα!


Πώς να οργανώσεις έξυπνα και όμορφα το μικρό σου σπίτι

Εάν μένεις σε ένα μικρό διαμέρισμα στην πόλη τότε θα γνωρίζεις καλά το συναίσθημα του να νιώθεις κάποιες φορές ότι θέλεις περισσότερο χώρο, χώρο στη ντουλάπα, χώρο στην κουζίνα. Παρ’ αυτά το μυστικό για να μένεις ευτυχισμένα και άνετα σε ένα μικρό σπίτι είναι η σωστή οργάνωση του. Παρακάτω σου παραθέτουμε έξυπνους και πρακτικούς τρόπους έτσι ώστε να εξοικονομήσεις και να φτιάξεις χώρο στο διαμέρισμα σου!

Ξεφορτώσου ότι δεν χρειάζεσαι!
Γίνε πολύ επιλεκτική σε αυτά που θα κρατήσεις ή σε αυτά που θα βάζεις μέσα στο σπίτι σου. Εάν το σπίτι σου «αδειάσει» από πράγματα που δεν χρειάζεσαι θα μοιάζει πιο ευρύχωρο και εσύ θα είσαι πιο άνετη.

Διαχώρισε το σπίτι σου ανάλογα με το που περνάς τον περισσότερο χρόνο. Εάν περνάς όλο σου το χρόνο στην κουζίνα όταν είσαι στο σπίτι, περιποιήσου περισσότερο αυτό το χώρο του σπιτιού και έχε εκεί ότι σε ευχαριστεί να χρησιμοποιείς!

Προσάρμοσε τον χώρο της ντουλάπας σου. Η ντουλάπα σου μπορεί πολύ εύκολα να μοιάζει γεμάτη με πολύ λιγότερα ρούχα από όσα χωράει. Δοκίμασε να έχεις διπλωμένα τα ρούχα σου και να τα χωρίζεις σε «κατηγορίες» ώστε να ξέρεις που είναι τι χωρίς να πρέπει να είναι απλωμένα.

Δραστηριότητες που κάνεις μέσα στο σπίτι προσπάθησε να τις κανείς έξω από αυτό. Εάν για παράδειγμα χρειάζεσαι ένα χώρο μέσα στο σπίτι για να κανείς yoga, μετέφερε την πρακτική σου έξω από αυτό ξεκινώντας μαθήματα σε ένα κοντινό στην περιοχή σου studio.

Έχε όσα χρειάζεσαι στην καθημερινότητα σου σε προσβάσιμα σημεία. Σίγουρα είναι αρκετά δελεαστικό να εκμεταλλευτείς το κάθε εκατοστό ελεύθερου χώρου στο σπίτι σου όμως αυτά που χρειάζεσαι στην καθημερινότητα σου πρέπει να είναι σε σημεία που μπορείς να βρεις εύκολα.

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook για να μαθαίνεις όλα τα νέα μας