Οι καλύτερες συμβουλές αποθήκευσης από ανθρώπους που ζουν σε μικρά διαμερίσματα

"Άρχισε να σκέφτεσαι ασυνήθιστα":
Επειδή οι ιδιοκτήτες μιας εταιρίας κινηματογράφου και θεάτρου, η Chloe Barcelou και ο Brandon Batchelder, έχουν κάποια περίεργα αντικείμενα στα μικροσκοπικά σπίτια τους, όπως εργαλεία και κοστούμια, δημιούργησαν εκτεταμένους χώρους και ταξίδευαν με ένα κινητό μεταφορέα . Με βάση τις εμπειρίες της, η Chloe συνιστά "να σκέφτεσαι έξω από το κουτί" και να χρησιμοποιείς "μη συμβατικά υλικά. Έχουμε αποφασίσει να χρησιμοποιήσουμε vintage αντικείμενα που βρήκαμε φθηνά στις υπαίθριες αγορές, στους τοίχους των ντουλαπών μας. "

Συμβουλές για ένα άνετο μικρό διαμέρισμα

Σε οποιοδήποτε σπίτι, μεγάλο ή μικρό, η αποθήκευση τείνει να είναι ένα από τα κορυφαία προβλήματα. Είμαι βέβαιη, ότι το υπόγειο σου - αν έχεις ακόμη υπόγειο - είναι γεμάτο με περιττά αντικείμενα που έχεις συλλέξει όλα αυτά τα χρόνια. Πιθανότατα έχεις περάσει από την εμπειρία της δωρεάς αρκετών ρούχων από την ντουλάπα σου, ώστε να μπορείς να έχεις χώρο...για νέα. Και ας μην συζητήσουμε για την ακαταστασία που επικρατεί γενικά στο κρεβάτι σου.

Είναι ένα γεγονός που συμβαίνει στους περισσότερος από εμάς, και αυτός είναι και ο λόγος που όλο και περισσότεροι άνθρωποι στρέφονται προς έναν πιο μινιμαλιστικό τρόπο ζωής. Οι πρωτοπόροι αυτού του κινήματος; Ιδιοκτήτες  "μικρών" σπιτιών, οι οποίοι χρειάστηκε να αποχωριστούν πολλά από τα υπάρχοντά τους, προκειμένου να έχουν μια απλή ζωή.

Εάν αγωνίζεσαι να βάλεις πολλά πράγματα στο μικρό σου χώρο, δεν έχεις παρά να διαβάσεις τις παρακάτω συμβουλές από τους ιδιοκτήτες μινιμαλιστικών κατοικιών.

 

"Κράτησε τα βασικά": Πριν μετακινηθούν στα μικροσκοπικά σπίτια τους, πολλοί άνθρωποι καθαρίζουν τα υπάρχοντά τους, παίρνοντας μαζί τους μόνο τα αναγκαία καθώς και εκείνα που τους χαρίζουν χαρά. "Ταξιδεύουμε με τα βασικά: ρούχα, είδη κουζίνας, βιβλία και μερικά παιχνίδια. Έχουμε διακοσμητικά αντικείμενα στο σπίτι μας, αλλά όλα έχουν ένα σκοπό ή νόημα πίσω τους", λέει η Kate Oliver, ιδρύτρια και σχεδιάστρια του The Modern Caravan. Συμβουλεύει: "Ζήσε με ό, τι χρειάζεσαι και σου φέρνει ευτυχία και απαλάξου από τα υπόλοιπα. Έτσι, μόνο θα μάθεις τι πραγματικά θέλεις και έχεις ανάγκη στη ζωή σου’’.

"Δοκίμασε να αποθηκεύσεις πράγματα στο δωμάτιο’’: Η σωστή αποθήκευση μπορεί να γίνει άψογα σε ένα δωμάτιο ανακαλύπτοντας ‘’κρυψώνες’’ που ούτε είχες φανταστεί. Αυτό είναι που έκανε και η Rebekah Carey, στυλίστρια, σχεδιάστρια και συγγραφέας στο δικό της μικροσκοπικό σπίτι. Χαρακτηριστικά αναφέρει: "Το κρεβάτι μας κρύβει το στρώμα μας όταν είναι πάνω και το ντουλάπι δίπλα του κρατάει τα ρούχα και είναι ζωγραφισμένο στο ίδιο χρώμα με το κρεβάτι και τους τοίχους".

"Χρησιμοποίησε κάθε τετραγωνικό εκατοστό" συμβουλεύουν Joshua & Shelley Engberg, ιδιοκτήτες μικρών σπιτιών και συγγραφείς του βιβλίου "Τα βασικά πράγματα για τις μικροσκοπικές κατοικίες". Περνώντας πλέον τη ζωή τους σε μικρούς χώρους, έδωσαν πολλά από τα υπάρχοντά τους πριν μετακομίσουν στο μικροσκοπικό τους σπίτι. Οι δύο τους έχουν εκμεταλλευτεί κάθε διαθέσιμο σημείο στο σπίτι τους για να φιλοξενήσουν τα αντικείμενά τους. Ο Joshua λέει ότι οι κορυφαίες λύσεις αποθήκευσης μικρού χώρου περιλαμβάνουν την τοποθέτηση διακοσμητικών αντικειμένων αποθήκευσης στον τοίχο αλλά και στις γωνίες της κουζίνας.

"Άρχισε να σκέφτεσαι ασυνήθιστα": Επειδή οι ιδιοκτήτες μιας εταιρίας κινηματογράφου και θεάτρου, η Chloe Barcelou και ο Brandon Batchelder, έχουν κάποια περίεργα αντικείμενα στα μικροσκοπικά σπίτια τους, όπως εργαλεία και κοστούμια, δημιούργησαν εκτεταμένους χώρους και ταξίδευαν με ένα κινητό μεταφορέα . Με βάση τις εμπειρίες της, η Chloe συνιστά "να σκέφτεσαι έξω από το κουτί" και να χρησιμοποιείς "μη συμβατικά υλικά. Έχουμε αποφασίσει να χρησιμοποιήσουμε vintage αντικείμενα που βρήκαμε φθηνά στις υπαίθριες αγορές, στους τοίχους των ντουλαπών μας. "

"Να είσαι προσεκτική και να κρατάς τα πράγματα μακριά από το ύψος των ματιών σου’’. Η Jenna Spesard του μικρού σπιτιού Giant Journey έχει έναν κανόνα όταν πρόκειται για αποθήκευση: "Αν φέρω κάποιο καινούργιο αντικείμενο στο σπίτι μου, πρέπει να απαλλαγώ από τουλάχιστον ένα πράγμα για να φτιάξω χώρο γι' αυτό". Είναι δεκτική στη βελτίωση μιας συλλογής αντικειμένων, αλλά για την αποθήκευση των αντικειμένων που κατοικούν στο σπίτι της, είναι δημιουργική. Συγκεκριμένα, προτείνει: "Αποθήκευσε τα αντικείμενα ψηλά και χαμηλά. Κρατήστε τα αντικείμενά σας έξω από το ύψος των ματιών σας".

"Συνδυάστε τη διακόσμησή σας": Ο χώρος σε ένα μικροσκοπικό σπίτι είναι πολύτιμος. Το ίδιο και η διακόσμηση! Γι 'αυτό ο Whitney Leigh Morris, σκέφτηκε τρόπους ώστε να συνδυάσεις την αποθήκευση με το ντεκόρ. "Δεν πρόκειται μόνο για αντικείμενα όπως κάθετα ράφια, κρεμάστρες για παπούτσια και γάντζους. Μπορείς επίσης να βάλεις αντικείμενα όπως τα μουσικά σου όργανα, αξεσουάρ, φυτά, είδη γραφείου και άλλα όπου θα σε βοηθήσουν να πετύχεις τον σκοπό σου. Πιστεύει επίσης, στη διακόσμηση με πρακτικά αντικείμενα, όπως επαναχρησιμοποιήσιμα καλάθια αγορών, βιβλία, είδη κουζίνας, κιθάρες και βότανα.

"Σκέψου κάτι ώστε να μεγιστοποιήσεις κάθε εκατοστό του χώρου σου" Μερικές φορές, για να έχεις χώρους αποθήκευσης που πραγματικά λειτουργούν, πρέπει να εκμεταλλευτείς κάθε γωνία του σπιτιού σου.Η σχεδιαστής σπιτιών Shalina Kell έκτισε τις δικές της "ιδέες" αποθήκευσης στο μικροσκοπικό σπίτι της. Ειδικότερα, εξήγεί: "Ο καναπές μου είναι μια μονάδα αποθήκευσης, καθώς και το τραπέζι μου. Έκανα χτισμένα ντουλάπια στο ταβάνι της κουζίνας μου και υπάρχουν συρτάρια σε όλες τις σκάλες που περιέχουν τα τρόφιμα, τα μεγαλύτερα είδη κουζίνας καθώς και τις πτυσσόμενες καρέκλες μας. Ακόμα προτείνει: "Διαχωρίστε τους αποθηκευτικούς χώρους σε μικρότερα μέρη με κουτιά ή μικρές σακούλες".

 

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook για να μαθαίνεις όλα τα νέα μας