Οι ερωτήσεις που ήθελες πάντα να κάνεις σχετικά με την περίοδο σου


Αυτά που έχεις σκεφτεί και θέλεις να μάθεις για την περίοδο σου

Ανεξάρτητα με το ποσό συγχρονισμένη, «ρολόι» ή όχι είναι η περίοδος σου κάποιες φορές σίγουρα υπάρχουν πράγματα που σε παραξενεύουν και σε πιάνουν εξ απροόπτου. Tο ότι οι φίλες σου έχουν τελείως διαφορετική εμπειρία αυτές τις ημέρες του μήνα δεν μπορεί να σε βοηθήσει ιδιαίτερα να φτάσεις σε ένα συμπέρασμα γιατί κάποιες φορές συμβαίνουν κάποια πράγματα ενώ άλλες όχι.

Σίγουρα έχεις αρκετές ερωτήσεις επί του θέματος της περιόδου σου, παρακάτω θα βρεις ερωτήσεις που θέλεις να απαντηθούν, απαντημένες από την Rebecca Brightman, γυναικολόγο με έδρα στη Νέα Υόρκη.

Γιατί η περίοδος μου δεν είναι σταθερή;
Αρχικά μην περιμένεις η περίοδος σου να έρχεται ακριβώς ανα 28 ημέρες. Από τις 21 έως τις 35 ημέρες θεωρείται φυσιολογικός κύκλος. Εάν συχνά αργεί παραπάνω καλύτερα να απευθυνθείς στο γιατρό σου.

Είναι ασφαλές να κοιμάμαι με ταμπόν;
Ναι, αρκεί να βάζεις νέο ταμπόν πριν κοιμηθείς και νέο μόλις ξυπνήσεις. Καλύτερα απέφυγε το τις πρώτες ημέρες του κύκλου.

Γιατί πεινάω πάντα τόσο πολύ πριν να μου έρθει περίοδος;
Πριν την περίοδο το σώμα σου παράγει κάποιες ορμόνες, όπου κάποιες από αυτές είναι οι ορμόνες που επηρεάζουν την πείνα. Παρ’ όλα αυτά αυτό διαφέρει από γυναίκα σε γυναίκα καθώς κάποιες είναι περισσότερο ευαίσθητες σε κάποιες ορμόνες από κάποιες άλλες.

Γιατί το χρώμα του αίματος της περιόδου μου κάποιες φορές είναι σκούρο και κάποιες πιο ανοιχτό;
Στην αρχή της έμμηνος ρύσης το αίμα είναι πιο φωτεινό κόκκινο επειδή είναι πιο φρέσκο, ενώ όσο φτάνεις προς το τέλος του κύκλου σου το αίμα είναι πιο σκούρο καθώς είναι αίμα που ήταν μέσα σου περισσότερο καιρό.

Ποια είναι η φυσιολογική διάρκεια του κύκλου;
Η φυσιολογική διάρκεια του κύκλου είναι 7 ημέρες. Εάν η περίοδος σου διαρκεί παραπάνω συζήτησε το με το γυναικολόγο σου.

Γιατί πρήζεται το στήθος μου πριν να μου έρθει περίοδος;
Το να πρήζεται το στήθος σου και να είναι ευερέθιστο λίγες ημέρες πριν την περίοδο σου είναι απολύτως φυσιολογικό και οφείλεται στα αυξημένα οιστρογόνα.

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook για να μαθαίνεις όλα τα νέα μας