Οι αστρολογικές προβλέψεις του μήνα: Τι θα φέρει ο Ιανουάριος στα ζώδια

αστρολογικές προβλέψεις μήνα

Το 2018, αν ήταν πλανήτης, θα ευχόμουν πρώτα και πάνω απ’ όλα να είναι Ήλιος για να γεμίσει φως και ζεστασιά τις καρδιές μας. Σελήνη για να κάνει πιο στοργικές και προστατευτικές τις αγκαλιές μας. Ερμής για να επικοινωνούμε μεταξύ μας πιο ουσιαστικά. Αφροδίτη για να γεμίσουν γαλήνη, τρυφερότητα και αγάπη οι καρδιές μας, και Δίας για να χαρίσει απλόχερα αισιοδοξία, χαρά, τύχη και ευτυχία στους ανθρώπους.

Διαβάστε επίσης: Ετήσιες αστρολογικές προβλέψεις: Τα ζώδια του 2018

Κριός 21/3 – 20/4

Η προσκόλληση στην καριέρα και οι φιλοδοξίες σας για κοινωνική καταξίωση καταναλώνουν πολύ από τον χρόνο και την ενέργεια σας με αποτέλεσμα να παραμελείτε το σπίτι, την οικογένεια σας αλλά και την δική σας ανάγκη για ηρεμία και χαλάρωση. Αν συνεχίσετε σ’ αυτό το μοτίβο θα αποξενωθείτε από τους οικείους σας και θα εξαντληθείτε οργανικά αλλά και στις κοινωνικές σας υποχρεώσεις δεν θα αποδώσετε (ιδιαίτερα οι Κριοί του 1ου και του 2ου δεκαημέρου).

Τώρα είναι μια καλή ευκαιρία να ξεφύγετε για λίγο από τις απαιτητικές κοινωνικές και επαγγελματικές σας υποχρεώσεις και να ασχοληθείτε με τους δικούς σας ανθρώπους και τις ανάγκες τους. Θα χρειαστεί να αξιολογήσετε και να ολοκληρώσετε θέματα τα οποία είναι σε εκκρεμότητα και έχουν σχέση με το σπίτι ως ακίνητο αλλά και με κάποιο πρόσωπο της οικογένειας σας. Ίσως χρειαστεί να επιλύσετε κάποια κληρονομικά ζητήματα ή να τακτοποιήσετε παλιές εκκρεμότητες που έχουν σχέση με τράπεζες ή κρατικά ταμεία.

Μετά τις 17/1 η κοινωνικότητα σας αυξάνεται σημαντικά και όλο τον ενδιαφέρον σας στρέφεται στα κοινωνικά και επαγγελματικά σας καθήκοντα (ιδιαίτερα οι Κριοί του 3ου δεκαημέρου). Είστε έτοιμοι να αποδεχτείτε οποιαδήποτε πρόσκληση για κοινωνική εκδήλωση. Στην καριέρα σας, θα έχετε πολλές ευκαιρίες να προβληθείτε. Ευνοϊκό διάστημα, για να πάρετε προαγωγή, να επινοήσετε καινούργια επαγγελματικά σχέδια ή να ξεκινήσετε κάτι καινούργιο. Πρέπει όμως να συνειδητοποιήσετε ότι για να γίνει αυτό εφικτό, δεν πρέπει να κινηθείτε παρορμητικά.

Χρειάζεται υπομονή και αφού έχετε εργαστεί σκληρά, να είστε σίγουροι ότι η εμπειρία και οι ικανότητες σας θα εκτιμηθούν ανάλογα. Είναι ένα διάστημα που δοκιμάζεται πάλι η υπομονή σας, είναι ανάγκη όμως να κοντρολάρετε τις αντιδράσεις σας και τον παρορμητισμό σας. Μπορεί να αισθάνεστε ασφυκτικά από την πίεση που δέχεστε και τον υπερβολικό φόρτο εργασίας που αναγκάζεστε να επωμιστείτε, αλλά αν λειτουργήσετε χωρίς να έχετε προνοήσει τι μπορεί να φέρει μια έκρηξη σας, θα σας ξαφνιάσει το αποτέλεσμα.

Ταύρος 20/4 – 20/5

Είναι μια όμορφη περίοδος αυτή για εσάς τους Ταύρους του 1ου και του 2ου δεκαημέρου. Στην επικοινωνία σας με τους συγγενείς και τους φίλους υπάρχει πολύ συναίσθημα και μια ανάγκη να προστατέψετε εκείνους που σας έχουν ανάγκη. Οι σχέσεις σας μαζί τους γίνονται πιο οικογενειακές και πιο τρυφερές. Αν είχατε κάποιες διαφωνίες με κάποιο συγγενικό σας πρόσωπο είναι ευκαιρία τώρα να το συναντήσετε και να διορθώσετε ό,τι πήγε στραβά στο παρελθόν.

Το μυαλό σας ταξιδεύει πίσω, σε περασμένες εμπειρίες, συνήθειες, αντιδράσεις και ενέργειες και μια νοσταλγία κατακλύζει την ψυχή σας. Δεν σας αρέσει αυτή την περίοδο να μένετε κλεισμένοι στο σπίτι, έχετε ανάγκη να επικοινωνείτε ή να συναντάτε άλλους ανθρώπους. Έχετε επίσης να ολοκληρώσετε κάποιες καθημερινές εργασίες που εκκρεμούν από το παρελθόν. Είναι τόσες πολλές και διαφορετικές οι καθημερινές σας ασχολίες και δεν ξέρετε με τι να ξεκινήσετε και πως να τελειώσετε. Εστιάστε την προσοχή σας στα πιο ουσιώδη και σε ό,τι πρέπει να ολοκληρωθεί άμεσα και αφήστε τα δευτερεύοντα για αργότερα.

Μετά τις 17/1 εσείς οι Ταύροι του 3ου δεκαημέρου, σκέπτεστε να κάνετε κάτι το οποίο θα σας βοηθήσει μελλοντικά να πετύχετε τους στόχους σας, θα σας καταξιώσει και θα ανυψώσει το πνευματικό σας επίπεδο. Συνειδητοποιείτε βέβαια ότι για να γίνει αυτό εφικτό χρειάζεται υπομονή, επιμονή, σοβαρή και σκληρή δουλειά. Οι φίλοι και ο/η σύντροφος σας είναι κοντά και υποστηρίζουν τις προσπάθειες σας.

Κάποιοι από σας νιώθετε την επιθυμία να πραγματοποιήσετε ένα μακρινό ταξίδι αναψυχής αλλά και να γνωρίσετε και να μελετήσετε άλλους πολιτισμούς και κάποιοι άλλοι αποφασίζετε να παραμείνετε στο εξωτερικό μόνιμα και να κάνετε καριέρα εκεί. Δεν είναι βέβαια ενδεδειγμένο να πάρετε αποφάσεις ζωής εν θερμώ αλλά μετά από σοβαρή και ψύχραιμη σκέψη. Επίσης νοιώθετε την επιθυμία να βρίσκεστε πιο συχνά με άτομα που η επικοινωνία μαζί τους σας βοηθά να μαθαίνετε καινούργια πράγματα και διευρύνει το επίπεδο γνώσεων σας.

Δίδυμοι 21/5 – 21/6

Μια σημαντική βελτίωση στα οικονομικά σας υπάρχει αυτό τον μήνα ιδιαίτερα για τους Διδύμους του 1ου και του 2ου δεκαημέρου. Όμως εκεί που πιστεύετε ότι τα εισοδήματα σας είναι αρκετά ικανοποιητικά, κάποιες στιγμές θα αισθάνεστε ότι οι δαπάνες είναι μεγαλύτερες από τα έσοδα σας. Τα οφειλόμενα προς τρίτους (τράπεζες, φόροι, ασφάλειες κλπ.) είναι περισσότερα από αυτά που αναμένατε και αυτό σας δυσαρεστεί, σας δημιουργεί αρκετό άγχος και μια κάποια ανασφάλεια.

Θα πρέπει πάντως να τακτοποιήσετε τώρα, όλων των ειδών τις εκκρεμότητες από το παρελθόν και ιδιαίτερα τις οικονομικές. Αν έχετε να λαμβάνετε από τρίτους καλό είναι πιέσετε λίγο περισσότερο για να πάρετε πίσω εκείνα που σας οφείλουν. Η καθημερινότητα σας είναι αρκετά απαιτητική, ακόμα και στην εργασία σας νιώθετε πνιγμένοι στην δουλειά. Γι αυτό θα πρέπει να βάλετε ένα πρόγραμμα στην ζωή σας για να μετριάσετε κάπως το άγχος το οποίο σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί δημιουργήσει εντάσεις με τους συναδέλφους ή τους συγγενείς σας.

Μετά τις 17/1 ιδιαίτερα εσείς οι Δίδυμοι του 3ου δεκαημέρου, το ενδιαφέρον σας εστιάζεται στα οικονομικά ζητήματα προς τρίτους, δηλαδή το εισόδημα του/ης συντρόφου, του συνεταίρου ή τράπεζες και κρατικά ταμεία. Μια απώλεια οικονομική ή κάποιου προσώπου ή ένα παλιό χρέος, μπορεί να εμφανιστεί εντελώς ξαφνικά και να σας αποδιοργανώσει. Αποφύγετε να δανείσετε χρήματα ή να πάρετε καινούργιο δάνειο διότι αργότερα μπορεί να έχετε προβλήματα.

Σε γενικές γραμμές θα πρέπει να φροντίσετε να προστατέψετε ότι είναι πολύ σημαντικό και πολύτιμο για σας, είτε αυτό είναι πρόσωπο είτε αντικείμενο είτε χρήματα. Εμπιστευτείτε αυτή την περίοδο το ταίρι σας ή τους ανθρώπους οι οποίοι αποδεδειγμένα σας αγαπούν και σας στηρίζουν και μην κάνετε ότι σας έρθει στο κεφάλι. Η συμβουλή και η στήριξη τους είναι πολύτιμη για σας. Ιδανική περίοδος για ψυχανάλυση, αν την χρειάζεστε.

Καρκίνος 22/6 – 22/7

Για εσάς τους Καρκίνους ιδιαίτερα του 1ου και του 2ου δεκαημέρου, είναι στιγμή που πρέπει να συνειδητοποιήσετε ότι κάτι πρέπει να αλλάξει στην ζωή σας και να αρχίσετε από την αρχή. Αυτό το διάστημα είναι για εσάς πάρα πολύ ευνοϊκό, ονειρικό θα έλεγα. Καιρός να αφήσετε πίσω τα τι ¨θα πουν οι άλλοι¨ ή τις απαιτήσεις των άλλων και να ασχοληθείτε με τον εαυτό σας και μόνο με τον εαυτό σας και τις ανάγκες του. Πάρτε την ζωή σας στα χέρια σας και κάντε ότι είναι απαραίτητο για να βελτιώσετε τις συνθήκες της ζωής σας.

Μην αφήνετε τους άλλους να απορροφούν όλη σας την ενέργεια και να εκμεταλλεύονται την καλοσύνη και την δοτικότητα σας. Κρατήστε κοντά σας εκείνους που σέβονται και εκτιμούν τα συναισθήματα σας και έχουν πάντα μια ανοιχτή αγκαλιά για σας. Είναι ευκαιρία τώρα που αισθάνεστε πιο σίγουροι για τον εαυτό σας επειδή νόηση και συναισθήματα βρίσκονται σε ισορροπία, να κάνετε κάποιες κινήσεις οι οποίες είναι πολύ σημαντικές για την ψυχική σας υγεία και την ηρεμία σας. Να είστε έτοιμοι να δώσετε και να πάρετε αγάπη και καλοσύνη.

Μετά τις 17/1 να θυμάστε όλα τα παραπάνω όταν οι άλλοι στην ζωή σας γίνουν πιο απαιτητικοί κι εσείς έτοιμοι να κάνετε πάλι τα όποια χατίρια τους, όσο εγωιστικά κι αν είναι. Ιδιαίτερα για τους Καρκίνους του 3ου δεκαημέρου, το υπόλοιπο του μήνα θα είναι ιδιαίτερα κουραστικό και εκρηκτικό για σας. Συναντήσεις, συζητήσεις, ανατροπές στο πρόγραμμα σας, και γενικά μια υπερβολική κοινωνικότητα η οποία από την μια θα σας γεμίζει ζωντάνια, ενεργητικότητα κι ευχαρίστηση κι από την άλλη θα σας εξουθενώνει ψυχικά και σωματικά.

Δεν φημίζεστε άλλωστε για την εξωστρέφεια σας. Προσπαθήστε λοιπόν να παραμείνετε ψύχραιμοι στις προκλήσεις αλλά και να μην επιτρέψετε στους άλλους να γίνονται προκλητικοί, εριστικοί και κυριαρχικοί. Φυσικά εκείνοι που σας αγαπούν πραγματικά θα είναι ευπρόσδεκτοι στην ζωή σας και θα σας δίνει χαρά η παρουσία και η συμπάθεια τους. Ετοιμαστείτε να τα τσουγκρίσετε με ένα φιλικό άτομο το οποίο σας εκνευρίζει συνέχεια και δεν είναι και τόσο καλοπροαίρετο μαζί σας.

Λέων 23/7 – 22/8

Την περίοδο αυτή εσείς οι Λέοντες ιδιαίτερα του 1ου και του 2ου δεκαημέρου, αισθάνεστε κουρασμένοι και κάποιες στιγμές απογοητευμένοι και την ανάγκη να αποσυρθείτε από τις κοινωνικές σας υποχρεώσεις, να μετριάσετε λίγο τους ρυθμούς σας για να χαλαρώσετε και να ανακτήσετε πάλι τις δυνάμεις σας. Οι επαγγελματικές σας υποχρεώσεις σε κάποιους από εσάς είναι πολλές και απαιτητικές και σε κάποιους άλλους δεν υπάρχει το κίνητρο ή το ενδιαφέρον που μπορεί να σας δώσει μια δουλειά που αγαπάτε, αν υπάρχει αυτή η δουλειά. Λαχταράτε τώρα λοιπόν, να αφιερώσετε χρόνο στα αγαπημένα σας πρόσωπα και να δεχτείτε την φροντίδα και την τρυφερότητα τους.

Αν νιώσετε ηλεκτρισμένη την ατμόσφαιρα στην σχέση σας με την οικογένειας σας, διατηρήστε την ψυχραιμία σας και μην βιαστείτε να αντιδράσετε, έτσι θα εκτονωθεί η ένταση και όλα θα γίνουν όπως πρώτα και ακόμα καλύτερα. Μην κρύβετε τα συναισθήματα, την δύναμη και τις αδυναμίες σας, από τους αγαπημένους σας και μην τους κρατάτε σε απόσταση, έτσι κι αλλιώς είναι δικοί σας άνθρωποι και σας γνωρίζουν καλά, δεν κινδυνεύετε να παρεξηγηθείτε απ’ αυτούς. Δώστε τους να καταλάβουν ότι τους χρειάζεστε στην ζωή σας και ότι σας είναι απαραίτητοι.

Μετά τις 17/1 ιδιαίτερα για τους Λέοντες του 3ου δεκαημέρου, μετά από την ξεκούραση που προσφέρατε στον εαυτό σας τις προηγούμενες ημέρες, πέφτετε με τα μούτρα στην δουλειά. Τα καθήκοντα και οι υποχρεώσεις πολλές και αρκετά απαιτητικές. Όμως εσείς αισθάνεστε απόλυτα ικανοποιημένοι, δυνατοί και ανανεωμένοι για να τα βγάλετε πέρα. Έχετε ανάγκη να προβάλετε την δουλειά σας και να καταξιωθείτε επαγγελματικά για τις ικανότητες, την εμπειρία, την υπομονή, και την σκληρή προσπάθεια που καταβάλετε για να πετύχετε τους στόχους σας.

Να είστε σίγουροι ότι τα καινούργια σας σχέδια θα έχουν την επιτυχία που περιμένατε αφού η σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζετε τα όποια θέματα παρουσιάζονται, η εντιμότητα σας και ο σεβασμός στους συναδέλφους, τους ανωτέρους ή τους πελάτες σας, θα εκτιμηθούν ανάλογα. Σε κάθε περίπτωση όμως, θα πρέπει να λειτουργήσετε με φρόνηση και καλά μελετημένο σχέδιο. Η βιασύνη και οι παρορμητικές κινήσεις φέρνουν απώλειες και αποτυχίες.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Myhoroscope.gr

(Photo by Timothy Paul Smith on Unsplash)