Νόστιμη κοτόσουπα βελουτέ για τα μεγάλα κρύα!


Κάνει κρύο καιρός για… κοτοσουπίτσα! Αχνιστή, ζουμερή και χαμηλή σε λιπαρά, ένα μπολ κοτόσουπα είναι ιδανικό για να μας ζεστάνει και να μας χορτάσει με τον καλύτερο τρόπο τις κρύες μέρες του χειμώνα!

Υλικά:

4 φιλέτα κοτόπουλου (στήθος), χωρίς κόκαλα και πέτσα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φύλλο δάφνη
5 1/2 φλιτζάνια ζωμός κότας
500 ml κρέμα γάλακτος light
1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα ή πεκορίνο φρεσκοτριμμένο
80 γρ. ροκφόρ, λιωμένο με πιρούνι
1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
1 1/2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
1 1/2 ψιλοκομμένα φρέσκα μανιτάρια
3/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένα καρότα
3/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο σέλερι
2 κουταλάκια γλυκού θυμάρι
3 κουταλιές σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
μαϊντανός ψιλοκομμένος, για το πασπάλισμα
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση: Σε μία μεγάλη κατσαρόλα, , λειώνουμε το βούτυρο σε χλιαρή φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει, για περίπου 6 λεπτά. Ανακατεύουμε μέσα στο βούτυρο το αλεύρι, το αλάτι, το πιπέρι μέχρι να αναλύσουν. Σταδιακά ρίξτε τον ζωμό, ανακατεύοντας, και ανεβάζουμε τη φωτιά προκειμένου να βράσει η σούπα.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια, το σέλερι, τα καρότα, τις πατάτες, το καλαμπόκι και το θυμάρι . Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τα λαχανικά να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν, περίπου για 30 λεπτά.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, την παρμεζάνα και το κοτόπουλο και βράζουμε για επιπλέον 10 λεπτά (θυμήσου να μη το αφήσεις να κοχλάσει). Για να την σερβίρουμε , βάζουμε τη σούπα σε ένα μπολ και ρίχνουμε από πάνω φλούδες παρμεζάνας για διακόσμηση. (Θερμίδες: 226 για ένα μπολ σούπας)