Νιώθεις νυσταγμένη; Διάβασε 10 έξυπνα tips για να μείνεις ξύπνια

relax

Αν ξαγρύπνησες προσπαθώντας να τελειώσεις εκείνη την πολύ σημαντική παρουσίαση για τη δουλειά σου ή απλά αποφάσισες να το ρίξεις έξω με την παρέα σου χτες το βράδυ, το σίγουρο είναι πως το επόμενο πρωί διαφαίνεται αργό και μαρτυρικό. ‘Όταν το σώμα σου παρακαλάει για ύπνο, δεν είναι και ό,τι καλύτερο να το κρατάς σε εγρήγορση. Υπάρχουν ωστόσο 10 απλοί τρόποι που θα σε κρατήσουν ξύπνια όταν το χρειαστείς.

Ήλιος: Το φυσικό φως του ήλιου είναι μια γρήγορη και αποτελεσματική μέθοδος να ξυπνήσεις τον οργανισμό σου. Άνοιξε τις κουρτίνες, λοιπόν, και άσε το φως να σε αγκαλιάσει.

Κάνε ένα δροσερό ντουζ: Λίγο πριν φύγεις για τη δουλειά κάνε ένα δροσερό ντουζ που θα σε αναζωογονήσει και θα αυξήσει τους καρδιακούς σου παλμούς. Αν δεν είσαι στο σπίτι, ένας καλός τρόπος είναι να πας στο μπάνιο κα να ρίξεις λίγο νερό στο πρόσωπό σου.

Πιες περισσότερο νερό: Ειδικά όταν είσαι αφυδατωμένη το αίσθημα κούρασης θα γίνει ακόμη πιο έντονο. Πιες ένα ποτήρι παγωμένο νερό, το οποίο και θα σε αναζωογονήσει και θα ξυπνήσει τον οργανισμό σου.

Σωστή διατροφή: Όταν νιώθεις νυσταγμένη είναι σημαντικό τι επιλέγεις να φας. Μην αμελήσεις το πρωινό σου (ο σκέτος καφές δεν θεωρείται πρωινό) και για μεσημεριανό προτίμησε κάτι ελαφρύ πλούσιο σε πρωτεΐνη. Απέφυγε τους πολλούς καφέδες και επικεντρώσου σε μικρά ελαφριά σνακ ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Σήκω και περπάτησε: Αν νιώθεις τα βλέφαρά σου να βαραίνουν, σήκω και περπάτησε για λίγο. Κάνε το γύρω του τετραγώνου, πήγαινε να μιλήσεις σε κάποιο συνάδελφό σου ή να αγοράσεις κάποιο σνακ. Η κίνηση θα αιματώσει το σώμα σου, θα αυξήσει τους καρδιακούς σου παλμούς και θα κρατήσει το σώμα σου σε επαγρύπνηση.

Άκου ρυθμική και ανεβαστική μουσική: Απέφυγε να ακούς χαλαρωτική και ήρεμη μουσική που θα σε κάνει να νυστάξεις. Αντίθετα μια ευχάριστη ρυθμική μελωδία θα σε κρατήσει σε εγρήγορση.

Κάνε ένα μικρό διάλειμμα ανά μισή ώρα: Το να περνάς όλη την ημέρα στο γραφείο μπροστά από τον υπολογιστή, σίγουρα θα σου δημιουργήσει ένα αίσθημα κούρασης και υπνηλίας κάποια στιγμή. Δοκίμασε να κάνεις μερικά μικρά διαλείμματα για να τεντωθείς και θα δεις που αμέσως αυτά τα αισθήματα θα μειωθούν.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.