Νίκη Κάρτσωνα: "Έφαγα πολλή απόρριψη στη δουλειά όταν ξεκίνησα"


Από τα χρόνια στη ρυθμική του πρωταθλητισμού και τις στερήσεις μέχρι την πιο ωραία ιστορία της ζωής της (τη σχέση της με τον άντρα της!), η Nίκη Κάρτσωνα έδωσε στο JOY και στη Νάνσυ Ζαμπέτογλου την πιο εξομολογητική, ίσως, συνέντευξή της!

Για τα διατροφικά θέματα: "H αλήθεια είναι ότι δεν είμαι ούτε διατροφολόγος ούτε διαιτολόγος. Έχω όμως μεγάλη εμπειρία λόγω του πρωταθλητισμού. Από τα 11 ήμουν στην Εθνική ομάδα της Ρυθμικής Γυμναστικής και στερήθηκα πολύ το φαγητό. Μετά όταν σταμάτησα, έπεσα με τα μούτρα στο φαγητό. Έχω καταλάβει κάποια μικρά μυστικά, όπως το αν έχει κάποιος ζυγαριά στο σπίτι, πρέπει να την πετάξει. Η ζυγαριά δημιουργεί τρόμο. Επηρεάζει αρνητικά την ψυχολογία και η ψυχολογία συνδέεται άμεσα με τη διατροφή".

Γι αυτούς που της λένε ότι είναι πολύ αδύνατη: "Είναι έτσι το σκαρί μου. Όταν πήρα πολλά κιλά, είδα ότι τα πολλά κιλά δεν ήταν για ‘μένα, γι’ αυτό και έφυγαν αβίαστα από τη ζωή μου. Επίσης δεν είχα ποτέ κόλλημα με τα κιλά. Για παράδειγμα, χάρηκα πολύ την εγκυμοσύνη μου. Έφαγα ό,τι junk food ήθελα. Όταν βγεις από το τριπάκι "τώρα γέννησα, πρέπει να χάσω κιλά", τα χάνεις πιο εύκολα!"

Πότε τελείωσε το "μαρτύριο": "Σταμάτησα στα 17. Πέρασα Γυμναστική Ακαδημία, σπούδαζε η αδερφή μου παράλληλα και έμεινα μαζί της. Και ξαφνικά έρχονται από το πουθενά τα Καλλιστεία. Ξεκίνησα λοιπόν να δουλεύω. Έφαγα πολλή απόρριψη στη δουλειά όταν ξεκίνησα. Γιατί δεν ήμουν από τα πολύ αδύνατα μοντέλα. Από τα 35-40 κιλά, πήγα στα 60. Δεν θέλει και πολύ. Mου έλεγαν όλοι ότι έπρεπε να χάσω κιλά. Μου έλεγαν ότι είμαι κοντή, ότι δεν θα μπορέσω να κάνω πασαρέλα, ότι δεν είμαι για φωτογραφίσεις, ότι είμαι μόνο για promotions…"

Οι στόχοι που έθεσε: "Οι στόχοι μου, νομίζω, ήταν αυτά που πέτυχα: Το να γίνω γνωστή, το να έχω ένα ψηλό κασέ, το να κάνεις πολλές δουλειές και να είσαι στην αγορά για αρκετά χρόνια.  Την πέτυχα αυτή που λένε «χρυσή εποχή» του μόνελινγκ. Και το χαίρομαι πάρα πολύ".

Για την πρώτη φωτογράφιση στο Nitro: "Δε μου άρεσε καθόλου. Ήταν πολύ σέξι, πολύ wild… Δεν είχα δει λήψεις, δεν με ήξερε κανείς κι έτσι δεν είχα απαιτήσεις. “Kαρτσώνα” με φωνάζανε. Θυμάμαι στη φωτογράφιση έκλαιγα. Βγαίνει λοιπόν το περιοδικό και γίνεται χαμός. Ακολούθησαν πολλά άλλα εξώφυλλα, ποτέ δεν ένιωθα βολικά όμως στις σέξι φωτογραφίσεις. Ποτέ δεν ήταν το καλύτερό μου" Προτιμώ να με βλέπω ντυμένη!

Για το σύζυγό της, Νίκο Χατζή: "Εμφανίστηκε στη ζωή μου το ’95, μετά τα Καλλιστεία. Είμαστε μαζί 16 χρόνια, χωρίς τα διαλείμματα. Αυτό που μας έδεσε ήταν ότι οι ζωές μας ήταν παράλληλες. Διεκδικήσαμε μαζί τη ζωή. Βέβαια κάθε καλοκαίρι χωρίζαμε. Τον ήθελαν πολλές γυναίκες. Με αγαπούσε πολύ αλλά έλεγε “εγώ δεν μπορώ να δεσμευτώ με μια γυναίκα”. Xωρίσαμε, τα ξαναβρήκαμε και παντρευτήκαμε το 2009".

Για την ανασφάλεια: "Για να μη μπαίνει στη ζωή σου η Σάρα και η Μάρα, πρέπει να αγαπήσεις τον εαυτό σου. Όταν έχεις εμπιστοσύνη στον εαυτό σου, ξέρεις και ποιον θα βάλεις στη ζωή σου. Εγώ όταν ξαναβρέθηκα με το Νίκο είπα “είμαι εδώ, σ’ αγαπάω περισσότερο από πριν, αλλά αγαπάω και τον εαυτό μου. Αυτό που μας κρατάει τόσα χρόνια μαζί είναι ότι έχουμε διάθεση να ανανεώνουμε τη σχέση μας. Υπάρχουν στιγμές στη ζωή μου που νιώθω ερωτευμένη μαζί του, όπως παλιά. Υπάρχουν και στιγμές που δεν νιώθω (γέλια)".

Ο ερχομός ενός παιδιού: "Αλλάζει πολύ τη ζωή σου, έχεις συνεχώς μια ευθύνη. Είναι ό,τι πιο δημιουργικό μπορείς να κάνεις, αλλά συνοδεύεται από μια τεράστια ευθύνη την οποία εγώ νιώθω πολύ έντονα. Ίσως γι’ αυτό δυσκολεύομαι να κάνω δεύτερο παιδί…"