Μόνο στο Joytvgr: Η Νάντια Κοντογεώργη θα ήθελε να ζει σε άλλες εποχές

Nάντια Κοντογεώργη

Moιάζει με παιδάκι της Πρώτης Γυμνασίου (κι ας έχει περάσει τα τριάντα). Ντύνεται σαν να βγήκε από τη δεκαετία του ’50 και το χαμόγελό της αναδύει κάτι το αφοπλιστικά καλόκαρδο. Η Νάντια Κοντογεώργη καθιερώθηκε με τον ρόλο της Βίβιαν στο «Κάτω Παρτάλι», αλλά έκτοτε μας δίνει κι άλλους λόγους να την παρακολουθούμε. Εν μέσω προετοιμασιών για την παράσταση “Kiss me Kate” που θα την φέρει στο Ηρώδειο, μας άνοιξε την καρδιά της και μας μίλησε για επαγγελματικά και προσωπικά.

ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ ΚΡΙΤΖΑ

 

Νάντια, σου αρέσει να δίνεις συνεντεύξεις; Έχει ενδιαφέρον να απαντάς σε ερωτήσεις για σένα. Πολλές φορές σε συνεντεύξεις έχω βρεθεί μπροστά σε σημαντικά ερωτήματα που δεν είχα απαντήσει στον εαυτό μου. Είναι επίσης ένας τρόπος να επικοινωνείς τη δουλειά σου και είναι κολακευτικό να ενδιαφέρονται να σε γνωρίσουν. Βέβαια υπήρξαν και μέρες που λόγο φόρτου εργασίας έπρεπε αντί να κοιμηθώ μια ωρίτσα παραπάνω μπας και συμπλήρωνα 4ωρο να απαντήσω σε συνέντευξη - και τότε δεν φάνταζε τόσο γοητευτικό. Δεν μου γκρίνιαξα όμως, απλώς άρχισα να διαχειρίζομαι καλύτερα το χρόνο μου.

Για τον ρόλο της Βίβιαν έχεις πει «ήταν δώρο από το σύμπαν». Δες σας τη σπάει εσάς των ηθοποιών που σας μαθαίνουν από έναν τηλεοπτικό ρόλο, όταν έχετε ήδη μια πορεία στο θέατρο; Εμένα όχι. Αντιλαμβάνομαι ότι είναι ευρύτερη η απήχηση ενός τηλεοπτικού ρόλου. Το αποδέχομαι και απολαμβάνω τα θετικά αυτού. Το ευτυχές θα είναι να έρθουν στο θέατρο όσοι γοητεύτηκαν από μια τηλεοπτική ερμηνεία.

Έχεις βγάλει καλά λεφτά από τη σειρά; Καλά λεφτά σε σχέση με την εποχή είναι αυτά που θεωρούνται λίγα σε σχέση με τη χρυσή εποχή της τηλεόρασης.

Νάντια Κοντογεώργη

Πρωτοέπαιξες σε σήριαλ στα 14. Τι θυμάσαι από τότε; Πώς ήταν να βλέπεις εκ των έσω πώς γίνεται το γύρισμα από τόσο μικρή; Ε λοιπόν αλήθεια, τώρα που με ρωτάς (είδες; να οι ερωτήσεις που σου έλεγα στην αρχή!), ήταν όντως πολύ ωραία εμπειρία. Ήταν υπέροχοι οι ηθοποιοί και ο κύριος Κωνσταντίνου και ένιωθα πολύ άνετα, ένιωθα ασφαλής... Όπως και στο δραματικό όμιλο του σχολείου. Κατάλαβα όμως πόση δουλειά ήθελε, οπότε πήρα μια πρώτη γεύση από το επάγγελμα.

Δυσανασχέτησαν οι δικοί σου όταν κατάλαβαν πως αφήνεις τη Νομική και αρχίζεις να παίζεις σε παραστάσεις; Δυσανασχετούσαν όσο ήμουν στο Εθνικό και ταυτόχρονα στη Νομική, γιατί έβλεπαν πού έριχνα το βάρος... Από την πρώτη παράσταση και μετά μάλλον κατάλαβαν ότι θα ήταν μάταιη η επιμονή τους και με υποστήριζαν πραγματικά πολύ.

Για να προετοιμαστώ για τη συνέντευξη, έβλεπα μια άλλη συνέντευξη που είχες δώσει στη Μενεγάκη. Σε μια φάση, εκεί που μιλάς, σταματάς και της λες «είσαι πολύ όμορφη». Λες πάντα αυτό που σκέφτεσαι; Συνήθως ναι... Δύσκολα συγκρατούμαι!

Το μεγαλύτερό σου ελάττωμα ποιο είναι; Η αναβλητικότητα μου. Έχω βελτιωθεί, αλλά έχω ακόμα δρόμο.

Το καλοκαίρι πού θα σε δούμε; Στις 24/6 στο Ηρώδειο θα υποδυθώ τη Λοις Λέιν (Μπιάνκα ) στο Κiss me Kate. Συνεργάζομαι για πρώτη φορά με την Καμεράτα και το Γιώργο Πετρου καθώς και με τον Παρη Μέξη και είμαι ενθουσιασμένη με τον τρόπο δουλειάς και το αποτέλεσμα.Έχουμε τον υπέροχο χορογράφο John Todd (κατευθείαν από το broadway!) που έχει κάνει ήδη καταπληκτική δουλειά. Καθημερινά συνεργάζομαι με καλλιτέχνες που εκτιμώ και σέβομαι. Είναι ιδανική συνθήκη.

Όταν δεν δουλεύεις τι σου αρέσει να κάνεις; Ταξίδια! Και Να βρίσκομαι με τους φίλους μου, ιδανικά στο σπίτι, να βλέπουμε ταινίες... Να έχουμε κοινό χρόνο και να τον περνάμε μαζί. Ήρεμα και ουσιαστικά.

Το κούρεμά σου και το στιλ σου γενικώς, θυμίζουν δεκαετία του ’50; Συνειδητά γίνεται αυτό; Μπα... Απλώς φοράω ο,τι αγαπώ. Τώρα για τη ...ρετρολαγνεία... ενυπάρχει, το αναγνωρίζω και το αποδέχομαι ως χαρακτηριστικό μου. Ναι! Θα θελα να ζω και σε άλλες εποχές! Όπως πολλοί, νομίζω.

Πόσες φορές σου έχουν πει ότι μοιάζεις με παιδάκι; (Γελάει) Φρόντισε να μου το λες και στα 90 μου αυτό σε παρακαλώ! Το εκλαμβάνω ως απολύτως κολακευτικό και σε γλυκοφιλώ!

Νάντια Κοντογεώργη