Μπριζόλες μαριναρισμένες με καστανή ζάχαρη και σαλάτα ρόκας!


Μπριζόλες μαριναρισμένες με καστανή ζάχαρη και σαλάτα ρόκας! Για ένα μεσημεριανό απολαυστικό και διαφορετικό από τα άλλα!

Τι θα χρειαστείς

  • ¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • ¼ του φλιτζανιού σάλτσα σόγιας
  • ¼ του φλιτζανιού φρέσκο χυμό λεμονιού
  • 2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 4-5 μπριζόλες χωρίς κόκαλο μεγάλες
  • ½ ματσάκι ρόκα
  • Χοντρό αλάτι και πιπέρι
  • Φέτες λεμονιού για το σερβίρισμα

Πως θα το φτιάξεις

Σε ένα μπολ χτύπησε τα πρώτα 5 υλικά. Τοποθέτησε τις μπριζόλες σε μια μεγάλη σακούλα τροφίμων και μέσα ρίξε το μίγμα που χτύπησες. Άφησε τις μπριζόλες για 6 ώρες στο ψυγείο. Βγάλε τις μπριζόλες από την μαρινάδα και πρόσθεσε τις στην σχάρα. Φύλαξε την μαρινάδα σε μια άκρη. Μαγείρεψε τις μπριζόλες για περίπου 5 λεπτά την κάθε πλευρά. Μετέφερε τις μπριζόλες σε ένα ξύλο κοπής και άφησε για 10 λεπτά. Στην συνέχεια μετέφερε την μαρινάδα στην κατσαρόλα και άφησε την μέχρι να πάρει μια βράση. Αφαίρεσε από την φωτιά. Κόψε το κρέας και τοποθέτησε το σε μια πιατέλα. Πρόσθεσε την ρόκα στην κορυφή. Πρόσθεσε αλάτι, πιπέρι και 2 κουταλιές της σούπας από την μαρινάδα πάνω στην ρόκα. Σέρβιρε με την υπόλοιπη μαρινάδα και τις φέτες λεμονιού.

 Καλή όρεξη!