Μπουσούλημα: 7 οφέλη για το μωρό σας

μπουσούλημα

Κάθε νέα έρευνα δείχνει ότι το μπουσούλημα είναι ένας σημαντικός σταθμός στην ανάπτυξη του παιδιού, ο οποίος δεν πρέπει να παραλείπεται. Το παιδί σας έχει να κερδίσει πολλά μέσα από τη διαδικασία του μπουσουλήματος, όπως  αναφέρει η Χριστίνα Καλαϊτζή, ειδικός στην Παιδιατρική Φυσικοθεραπεία.

  1. Όφελος στο μυοσκελετικό του σύστημα, γιατί προάγει το σχηματισμό των φυσιολογικών κυρτωμάτων της σπονδυλικής στήλης. Η σπονδυλική στήλη δεν είναι μία ευθεία, αλλά παρουσιάζει φυσιολογικά κυρτώματα (αυχενικό – θωρακικό – οσφυϊκό – ιεροκοκκυγικό). Τα κυρτώματα αυτά είναι απαραίτητα για τη διατήρηση της σωστής στάσης και της αποτελεσματικότερης κίνησης του κορμού.
  2. Όφελος στην επίδρασή του με το περιβάλλον, γιατί αναγνωρίζει το περιβάλλον και μαθαίνει να προσανατολίζεται. Ερευνά και διαπιστώνει τις αποστάσεις των αντικειμένων, αποκτά δηλαδή οπτική αντίληψη. Ο περιορισμός του παιδιού στο πάρκο δεν το βοηθάει να εξασκήσει τον προσανατολισμό του στο χώρο, ούτε να διαπιστώσει τις αποστάσεις των αντικειμένων ή να εξερευνήσει το περιβάλλον.
  3. Όφελος στην κοινωνικό-συναισθηματική του ανάπτυξη, γιατί αναπτύσσει την επικοινωνία με τους γονείς σε ένα άλλο πλαίσιο, αρχίζει να νιώθει ανεξάρτητο. Το μωρό μπουσουλά και αρχίζει να σας ακολουθεί μέσα στο σπίτι. Παρατηρεί τις ασχολίες σας κι αυτό του δίνει επιπλέον κίνητρο για λεκτική ή μη λεκτική επικοινωνία. Αποκτά ανεξαρτησία και αυτοπεποίθηση γιατί μπορεί να μετακινηθεί πλέον μόνο του.

Διαβάστε περισσότερα στο infokids.gr