Μικρές κρεβατοκάμαρες: Πώς να τις διακοσμήσεις

κρεβατοκάμαρα

Η κρεβατοκάμαρα είναι ένα από τα αγαπημένα μας δωμάτια. Λειτουργεί ως καταφύγιο, είναι το δωμάτιο που φιλοξενεί τα όνειρά μας, χαλαρώνουμε, αγαπιόμαστε, ξεκουραζόμαστε. Έχει μεγάλη σημασία, λοιπόν, να είναι ένας χώρος που αποπνέει γαλήνη, ηρεμία, ζεστασιά και επίσης, οφείλει να είναι λειτουργικός αφού συχνά φιλοξενεί και τη ντουλάπα μας.

Συνήθως, το δωμάτιο που φιλοξενεί την κρεβατοκάμαρα είναι μεγάλο και άνετο. Όμως, δεν είναι όλα τα σπίτια μεγάλα, που σημαίνει ότι και η κρεβατοκάμαρά σου δεν θα είναι μεγάλη. Μπορεί να κατοικείς σε ένα στούντιο ή σ' ένα μικρό διαμέρισμα, και οι δυνατότητες που έχεις για να διακοσμήσεις το συγκεκριμένο δωμάτιο να είναι περιορισμένες, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να το κάνεις να δείχνει όμορφο.

Πάμε να δούμε κάποιες διακοσμητικές ιδέες για μικρές κρεβατοκάμαρες:

1- Τα κρεβάτια με ...κουνουπιέρες έχουν πάντα κάτι ρομαντικό. Αντέγραψε το ύφος μ' ένα ύφασμα ή κουρτίνα ή σεντόνι που θα κρεμάσεις στον τοίχο και το ταβάνι, και θα παίξει τον ρόλο του "ουρανού" πάνω από το κρεβάτι σου.

2- Τα boho στοιχεία, με κυρίαρχα τα έθνικ patterns σε παπλώματα, μαξιλάρια, είναι μια όμορφη λύση που κάνει το δωμάτιο να δείχνει εξαιρετικά ζεστό.

3-Γέμισε τον τοίχο σου με φωτογραφίες και αφίσες, βάλε πολλά μαξιλάρια, πρόσθεσε φυτά. Ο χώρος θα αποπνέει μια νεανική φρεσκάδα και δροσιά.

4-Η κεφαλή του κρεβατιού μπορεί να είναι ένα περίτεχνα σκαλιστό ξύλο, σαν πίνακα, που θα "γεμίσει" τον χώρο.

5- Τα μεταλλικά κρεβάτια δίνουν ρετρό χαρακτήρα και εξασφαλίζουν χώρο γύρω τους.

6-Τοποθέτησε το κρεβάτι σου μπροστά στο παράθυρο και άσε τις κουρτίνες να παίξουν τον ρόλο του "ουρανού".