Μικρά διακοσμητικά tips για να ανανεώσεις το μπάνιο σου

bathroom

Το μπάνιο συνήθως είναι το μικρότερο και ίσως το πιο αδικημένο, από την άποψη της διακόσμησης, δωμάτιο του σπιτιού σου. Το ότι πρόκειται για ένα μικρό χώρο αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να τον εκμεταλλευτείς και να τον ανανεώσεις.

Είναι το δωμάτιο του σπιτιού που μπορείς να εκμεταλλευτείς για να χαλαρώσεις κάνοντας ένα ωραίο αφρόλουτρο ή αφιερώνοντας χρόνο στον εαυτό σου για να κάνεις μια μάσκα ομορφιάς. Πρόκειται λοιπόν για έναν χώρο τον οποίο μπορείς να χρησιμοποιήσεις για την προσωπική σου χαλάρωση, συνεπώς πρέπει να τον διαμορφώσεις ανάλογα.

Όταν μπεις στη διαδικασία να αλλάξεις το οτιδήποτε στον προσωπικό σου χώρο σου δίνεται η ευκαιρία να γίνεις πιο δημιουργική και να διαμορφώσεις το οποιοδήποτε δωμάτιο όπως εσύ θέλεις.

1. Κρέμασε μικρά ράφια σε όποιον τοίχο υπάρχει χώρος. Προτίμησε ράφια σε άσπρο χρώμα ή ξύλινα έτσι ώστε να μην κάνουν το μπάνιο σου να δείχνει μικρότερο. Τον extra χώρο που θα αποκτήσεις με αυτόν τον τρόπο εκμεταλλεύσου τον βάζοντας επάνω στα ράφια κουτάκια αποθήκευσης που θα σε βοηθήσουν να διατηρήσεις τα πράγματά σου οργανωμένα.

2. Μια βιβλιοθήκη δεν χρησιμεύει μόνο για τα βιβλία σου. Μπορείς να βάλεις μια βιβλιοθήκη ανοιχτού τύπου στο μπάνιο σου για να βάζεις επάνω τις πετσέτες μπάνιου σου ή μικρά κουτιά. Θα σου φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη!

3. Βάλε μια ανεμόσκαλα με ξύλινες λεπτομέρειες. Κρεμώντας μια τέτοιου τύπου σκάλα στην πόρτα του μπάνιου σου μπορείς να εξοικονομήσεις πολύ χώρο αφού είναι ιδανική για να κρεμάσεις τις πετσέτες σου και ταυτόχρονα αποτελεί μια όμορφη διακοσμητική παρέμβαση.

4. Ένας μεγάλος δίσκος σερβιρίσματος με πολλά επίπεδα μπορεί να έχει διάφορες χρήσεις στο μπάνιο σου. Χωράει πολλά πράγματα και μπορείς να τα τακτοποιήσεις με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να βρίσκεις πιο εύκολα το ότι χρειάζεσαι. Μπορείς ακόμα και να τοποθετήσεις επάνω σε αυτόν διάφορα μικρά διακοσμητικά αντικείμενα δίνοντας έτσι μια διαφορετική όψη στο μπάνιο σου.

5. Λουλούδια παντού! Το να βάλεις μικρές ή μεγάλες γλάστρες στο μπάνιο σου όχι μόνο θα δώσει μια εικόνα ζωντάνιας σε αυτό αλλά θα τον μετατρέψει σε ένα χώρο που θα μυρίζει όμορφα χωρίς να χρειάζεται να έχεις συνεχώς κάποια κεράκια αναμμένα ή αρωματικά sticks.