Μετακόμιση: 8 tips για να διακοσμήσεις το νέο σου σπίτι


 Χρήσιμες συμβουλές για την πιο εύκολη μετακόμιση! 

Η μετακόμιση αποτελεί μια περίεργη και πολύπλοκη κατάσταση. Από τη μία πλευρά, είναι μια ξεχωριστή εμπειρία καθώς ανοίγονται μπροστά σας νέες θάλασσες για να ταξιδέψετε και από την άλλη είναι αρκετά κουραστική καθώς πρέπει να αδειάσετε ένα σπίτι και να γεμίσετε ένα άλλο. ‘Ηδη, από τις πρώτες μέρες αυτού του εγχειρήματος, θα έχετε καταλάβει πως οι νέες αρχές είναι πάντα δύσκολες.

Όσο δύσκολα και να είναι τα νέα ξεκινήματα, με σωστά tips και θετική διάθεση μπορούν να γίνουν ταυτόχρονα και συναρπαστικά.

1.Υπάρχουν εκατοντάδες αποχρώσεις χρωμάτων, καθώς και υφές υφασμάτων, τα οποία ανάλογα με το πόσο διαμπερές είναι ένα σπίτι τείνουν να φαίνονται διαφορετικά. Συνεπώς, μην πέσετε στην παγίδα να αγοράσετε καινούργια πράγματα πριν μετακομίσετε εντελώς στο νέο σας σπίτι. Να είστε βέβαιες πως τα χρώματα, όταν μπουν στη θέση τους, θα φαίνονται διαφορετικά.

2.Πολλές φορές, όταν μπαίνουμε σε ένα νέο χώρο, ανυπομονούμε να το γεμίσουμε με αμέτρητα πράγματα. ΌΑυτή η κίνηση είναι λανθασμένη καθώς μαζεύουμε πολλά άχρηστα αντικείμενα καλύπτοντας όλο μας το χώρο. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να προσπαθείτε να αγοράζετε αντικείμενα που είναι μεν λίγο πιο ακριβά ταυτόχρονα όμως είναι και καλής ποιότητας. Με άλλα λόγια...λίγα και καλά.

3.Η επόμενη κίνηση που πρέπει να κάνετε είναι να τοποθετήσετε τους πίνακές σας στο σωστό ύψος. Το κατάλληλο σημείο για να φαίνονται αρμονικά οι πίνακες είναι εκείνο που βρίσκεται στη μέση της οροφής και του πατώματος. Φροντίστε δηλαδη, το υπόλοιπο του τοίχου που απομένει να είναι ίδιο και στις δύο πλευρές. Αν δεν είστε βέβαιες ή αν η οροφή σας είναι υπερβολικά ψηλή, τραβήξτε φωτογραφίες και υπολογίστε. Ούτως ή αλλιώς μια εικόνα ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις.

4.Καλό θα ήταν πριν αρχίσετε να αγοράζετε τα έπιπλά σας να σκεφτείτε ένα concept. Για παράδειγμα, θέλετε το σπίτι σας να είναι minimal ή να έχει vintage χαρακτήρα; Με αυτό τον τρόπο θα αποφύγετε την αγορά επίπλων που είτε δεν θα ταιριάζουν στο χώρο είτε τελικά δεν θα σας αρέσουν μέσα στο σπίτι σας.

5.Όποιο στιλ και να επιλέξετε, μην παραλείψετε να δώσετε έμφαση σε ένα σημείο του κεντρικού σας χώρου π.χ το σαλόνι. Έτσι θα είναι ευκολότερο να βρείτε τα κατάλληλα έπιπλα ώστε να το αναδεικνύουν σωστά. Διαλέξτε μικρότερα διακοσμητικά, προκειμένου να το κάντε να φαίνεται ακόμα πιο εντυπωσιακό.

Διάβασε τη συνέχεια στο gynaikamagazine.gr

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook για να μαθαίνεις όλα τα νέα μας