Μαύρη Σελήνη: Τι είναι και τι φανερώνει για κάθε ζώδιο;

Μαύρη Σελήνη

Η Μαύρη Σελήνη είναι ένα «σημείο πάθους», είναι η αθέατη πλευρά της Σελήνης, είναι η κρυμμένη σεξουαλικότητα που έχουμε βαθιά μέσα μας. Αντικατοπτρίζει το σεξουαλικό «δέσιμο» μεταξύ δύο ανθρώπων.

Είναι το «βασικό ένστικτο» που επηρεάζει τη συμπεριφορά μας και αφορά στην κρυφή και ανεξάρτητη πλευρά της σεξουαλικότητας που υπάρχει σε κάθε άνθρωπο. Η Μαύρη Σελήνη δεν είναι πλανήτης αλλά ένα ουράνιο σημείο. Αναφέρεται και ως Λίλιθ. Για να ερμηνεύσουμε τη σημασία της στον αστρολογικό χάρτη είναι σημαντικό να ξέρουμε την ιστορία της Λίλιθ.

Ποια ήταν λοιπόν η Λίλιθ, γνωστή και ως Μαύρη Σελήνη; Σύμφωνα με τον αρχαίο εβραϊκό μύθο η Λίλιθ ήταν η πρώτη γυναίκα του Αδάμ, αυτή που αρνήθηκε να παραδοθεί σ’ αυτόν σεξουαλικά, γιατί δεν δέχτηκε να είναι σε κατώτερη θέση. Ήθελε να είναι ισότιμη, γι’ αυτό και κυνηγήθηκε από τη Γη του Παραδείσου, εξορίστηκε στην Ερυθρά Θάλασσα, και αντικαταστάθηκε από την Εύα. Μπορείτε να δείτε τη Λίλιθ στο μουσείο του Καπιτωλίου της Ρώμης.

Η θέση της Λίλιθ στο γενέθλιο ωροσκόπιό μας μιλάει για ανεκπλήρωτες επιθυμίες μας, τις αναστολές της προσωπικότητάς μας, τις επώδυνες εμπειρίες, τη στέρηση και το σκοτάδι. Δεν διαχωρίζει το καλό από το κακό, γιατί η ανθρώπινη υπόσταση περιέχει όλες τις όψεις. Θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι υπάρχουν τουλάχιστον τρία αστρολογικά σημεία που ονομάζονται Λίλιθ. Πρόκειται για τη Μαύρη Σελήνη που είναι ο δεύτερος δεσμός (κόμβος) της Σελήνη (Black Moon ή Lilith). Το υποθετικό δεύτερο φεγγάρι της γης (Dark Moon ή Lilith), και τον αστεροειδή Λίλιθ (Lilith). Και τα τρία αυτά σημεία ερμηνεύονται στον γενέθλιο χάρτη σύμφωνα με τους αρχαίους μύθους που συνδέονται με την Λίλιθ. Από τις τρεις Λίλιθ, η Μαύρη Σελήνη είναι η πιο ενδιαφέρουσα (από σεξουαλικής πλευράς) γι’ αυτό σ’ αυτό το άρθρο αναφέρομαι στη θέση της Μαύρης Σελήνης.

Η Μαύρη Σελήνη στον Κριό
Η Λίλιθ στον Κριό σας καθιστά πολύ αισθησιακούς και φλογερούς με αποτέλεσμα να δημιουργείτε πολυάριθμες σχέσεις. Απολαμβάνετε πραγματικά να παίζετε το ρόλο του «κυνηγού» και χρησιμοποιείτε την σεξουαλικότητά σας για να νιώσετε ισχυροί. Οι άντρες αναζητάτε μια γυναίκα δυναμική και ανεξάρτητη που να μπορεί να σας καταλάβει, ενώ οι γυναίκες ψάχνετε έναν άνδρα με έντονη προσωπικότητα. Συμβολικά η Λίλιθ στον Κριό αντιπροσωπεύει τον αρχηγό που ασκεί ισχυρή επιρροή στο πλήθος: ένα χαρισματικό πολιτικό ή ένα δημοφιλή καλλιτέχνη. Στην καθημερινή ζωή είναι το άτομο που προκαλεί το ζωηρό ερωτικό ενδιαφέρον.

Η Μαύρη Σελήνη στον Ταύρο
Η Λίλιθ στον Ταύρο σας κάνει ιδιαίτερα απαιτητικούς στον σεξουαλικό τομέα. Διακρίνεστε για το έντονο πάθος σας, αν και κατά βάθος προτιμάτε να το καταπιέζετε, προκειμένου να έχετε μια ήρεμη και ήσυχη ζωή. Οι καθημερινές συνήθειές σας αποτελούν σημείο αναφοράς και δεν αφήνετε τίποτα να σας αναστατώσει. Το μόνο που δεν μπορείτε να ελέγξετε ή να αποφύγετε είναι η έντονη τάση να θεωρείτε το ταίρι σας «κτήμα» και να διεκδικείτε το σύντροφό σας με λάθος τρόπο. Υπάρχει επίσης κάποια «μυστικότητα» σχετικά με τα οικονομικά σας που μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στις σοβαρές σχέσεις σας, καθώς αρνείστε να μοιραστείτε τα αποκτήματά σας με άλλους. Συμβολικά η Λίλιθ σ’ αυτή τη θέση αντιπροσωπεύει την πορνεία, όπου το σεξ χρησιμοποιείται για τα λεφτά.

Η Μαύρη Σελήνη στους Διδύμους
Με τη Λίλιθ στους Διδύμους η ερωτική σας ζωή χαρακτηρίζεται από αστάθεια και «σκόρπισμα» σε πολλαπλές σχέσεις. Δεν νιώθετε ασφαλείς μέσα σε παθιασμένες καταστάσεις, καθώς η περιέργειά σας, σας σπρώχνει να δημιουργείτε εφήμερες περιπέτειες απλά και μόνο για να πειραματιστείτε. Αυτή η στάση σας μπορεί να γίνει αιτία να χαρακτηριστείτε διπρόσωποι ή κακόβουλοι. Επίσης, σημαντικό ρόλο παίζει για σας να μπορείτε να μιλάτε ελεύθερα κατά την διάρκεια της σεξουαλικής επαφής και να μοιράζεστε ερωτικές φαντασιώσεις με τον σύντροφό σας. Αποφύγετε την τάση να δημιουργείτε μέσα από το συγγενικό σας περιβάλλον, καθώς η Λίλιθ στους Διδύμους συμβολίζει τις σχέσεις μεταξύ συγγενών και ιδιαίτερα ανάμεσα σε ξαδέλφια.

Η Μαύρη Σελήνη στον Καρκίνο
Με τη Λίλιθ στον Καρκίνο, κληρονομείτε χαρακτηριστικά και τάσεις από την πατρική οικογένειά σας. Επηρεάζεστε άμεσα από τις σχέσεις που βιώσατε στον οικογενειακό σας κύκλο και από αυτά τα βιώματα εξαρτάται το πάθος και ο ερωτισμός σας. Στις ερωτικές και σεξουαλικές σας σχέσεις προτιμάτε να καθοδηγείστε από το σύντροφό σας, καθώς δεν σας αρέσει να αναλαμβάνετε πολλές ευθύνες. Έχετε το χάρισμα να γίνετε καλοί γονείς και να αγωνιστείτε για τα παιδιά σας. Η Λίλιθ στον Καρκίνο συμβολίζει τον πατριώτη που προσφέρεται να πεθάνει για την πατρίδα του, τον πατέρα που μπορεί ακόμα και να κλέψει για την οικογένειά του, την μητέρα που μπορεί να γίνει πόρνη προκειμένου να θρέψει τα παιδιά της.

Η Μαύρη Σελήνη στον Λέοντα
Με τη Λίλιθ στον Λέοντα θα θέλετε πάντα να είστε «βασιλιάς» στην αγάπη. Ψάχνετε λοιπόν ένα άτομο να αφουγκράζεται τις επιθυμίες σας και να ικανοποιεί τις βαθύτερες ανάγκες σας. Η αφοσίωσή του στο πρόσωπό σας ανταμείβεται πλουσιοπάροχα, αφού και σεις είστε πολύ περιποιητικοί και γενναιόδωροι απέναντί του. Όσο κι αν δεν το παραδέχεστε θέλετε να σας λατρεύουν με τον ίδιο τρόπο που λατρεύετε κι εσείς οι ίδιοι τον εαυτό σας. Ο έντονος ναρκισσισμός σας όμως μπορεί να δημιουργήσει περιπλοκές στις σχέσεις σας. Η Λίλιθ στο ζώδιο αυτό φέρνει αγάπη από τα παιδιά, αφού συμβολίζει τον δάσκαλο που αγαπιέται από τους μαθητές του.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Myhoroscope.gr

 

(Photo by Alejandra Quiroz on Unsplash)