Τι θα έλεγες να φτιάξεις κάτι νόστιμο και με λίγες θερμίδες για βραδινό; Εμείς σου έχουμε την λύση μαριναρισμένα στήθη κοτόπουλου με φέτες λεμονιού!
Τι θα χρειαστείς
- 2 κουταλιές της σούπας ξύσμα λεμονιού
- 1/3 του φλιτζανιού χυμός λεμονιού
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 2 κουταλάκια του γλυκού φρέσκο θυμάρι
- 1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο δενδρολίβανο
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
- 2-4 κιλά μπουτάκια κοτόπουλου
- 2-3 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο
- Λεπτές φέτες λεμονιού
Πώς θα το φτιάξεις
Σε μια σακούλα τροφίμων ανακάτεψε το ξύσμα λεμονιού, τον χυμό λεμονιού, το σκόρδο, το θυμάρι, το δεντρολίβανο , το αλάτι και το πιπέρι. Σφράγισε την σακούλα και ανακάτεψε όλα τα υλικά μέχρι να γίνουν ένα. Τοποθέτησε το κοτόπουλο στην σακούλα με την μαρινάδα και ανακίνησε. Πρόσθεσε την σακούλα στο ψυγείο για 2 ώρες. Προθέρμανε τον φούρνο στους 220 βαθμούς. Αφαίρεσε το κοτόπουλο από την μαρινάδα και πρόσθεσε το σε ένα ταψί. Βούρτσισε κάθε κομμάτι κοτόπουλό με λιωμένο βούτυρο. Ψήσε για 50-55 λεπτά. Μόλις φτάσει ο χρόνος στην μέση τότε πρόσθεσε και την υπόλοιπη μαρινάδα και συνέχισε το ψήσιμο. Μόλις περάσει ο χρόνος και ψηθούν κάλυψε με ένα αλουμινόχαρτο και ψήσε για άλλα 10 λεπτά. Βγάλε από τον φούρνο και σέρβιρε με φέτες λεμονιού και την αγαπημένη σου σαλάτα.