Μανικιούρ: Tα πιο συχνά προβλήματα και πώς να τα αντιμετωπίσεις!


Όλες οι γυναίκες θέλουμε να έχουμε περιποιημένα άκρα χωρίς να χαλάμε πολλά λεφτά σε nail artist και εξοπλισμό για νύχια. Ωστόσο αυτό δεν είναι πάντα εφικτό, καθώς όλο και κάποιο πρόβλημα παρουσιάζεται την ώρα που κάνουμε μανικιούρ. Εμείς συγκεντρώσαμε τα πιο συχνά προβλήματα και εκτός από αυτό... σου βρήκαμε και λύσεις για το πως να τα αντιμετωπίσεις!

1.Παχύρρευστο βερνίκι

Αν το βερνίκι σου είναι ιδιαίτερο παχύρρευστο και είναι καινούριο, χρησιμοποίησε μερικές σταγόνες διαλυτικού- ή ασετόν- για να το αραιώσεις. Αν πάλι είναι παλιό τότε μάλλον ήρθε η ώρα να πεταχτεί.

2.Νύχια που ξεφλουδίζουν

Αν βάφεις τα νύχια σου πολύ συχνά ή δεν τρέφεσαι σωστά, τότε είναι πολύ πιθανό να έχεις και εσύ ξεφλουδισμένα νύχια. Αύξησε την ποσότητα ασβεστίου που λαμβάνεις, χρησιμοποίησε ένα βερνίκι θρέψης για τα νύχια και φυσικά μην ξεχνάς την βάση πριν βάψεις τα νύχια σου.

3. Ξεφτισμένο μανό

Μπορείς να αποφύγεις το ξεφτισμένο μανικιούρ, περνώντας ένα top coat κάθε φορά που βλέπεις που αρχίζει να ξεφτίζει . Ωστόσο, οι άκρες ξεφτίζουν γρήγορα και εάν έχεις κάνει μανικιούρ σε κάποιο στούντιο, δεν έχεις το ίδιο μανό για να διορθώσεις το πρόβλημα. Δώσε τη λύση, περνώντας ένα μανό με glitter. Θα καλύψει τις ξεφτισμένες άκρες και θα δώσει άλλο στιλ στο μανικιούρ σου.

4.Μανό που αργεί να στεγνώσει

Όταν βιάζεσαι και το μανό αργεί να στεγνώσει, βάλε τα χέρια σου σε κρύο νερό για τρία λεπτά. Μόλις τα βγάλεις το βερνίκι θα είναι σκληρό σαν πέτρα.

5.Παρανυχίδες

Μην τραβάς τις παρανυχίδες, αφού εκτός του ότι είναι επίπονο, μπορεί να μολυνθεί η περιοχή. Αν σε ενοχλούν, προσπάθησε να τις αφαιρέσεις προσεκτικά με έναν νυχοκόπτη ή ένα ψαλιδάκι νυχιών.

Οι λίμες κυκλοφορούν στο εμπόριο κατά δεκάδες χιλιάδες, σε ποικιλία χρωμάτων και τιμών. Οι τιμές τους ξεκινάνε από 60 λεπτά του ευρώ και ανεβαίνουν ανάλογα την ποιότητα.

Είναι απλό να δώσεις σχήμα στα νύχια σου. Πρώτα λιμάρεις από το πλάι για να τονίσεις το μήκος τους, και έπειτα το υπόλοιπο

Από τα '80s με αγάπη! Η νέα σειρά της Maybelline Color Show Polka Dots είναι εδώ για να ένα πιο disco funky αποτέλεσμα ! (Από 4,65 ευρώ)

Το γαλλικό βρίσκει το δάσκαλο του! Χωρίς να κάνεις τη γραμμή, δημιουργείται η ψευδαίσθηση! (Chanel από 16 ευρώ)

Πάνω από το συνηθισμένο σου χρώμα μπορείς να περάσεις ένα βερνίκι με στρας για ένα πιο glamorous twist, ή απλά να το χρησιμοποιήσεις ως το βασικό σου μανόν!

Μία τέτοια μικρή λίμα χωράει σε κάθε νεσεσέρ και τσαντάκι για τέλειο μανικιούρ όπου κι αν βρίσκεσαι!