Μήπως η τσάντα σου είναι υπερβολικά βαριά;

tsanta-varos

Μπορεί να γελάς κι εσύ η ίδια με το γεγονός ότι η τσάντα που κρατάς καθημερινά μοιάζει με αυτή του Sport Billy, αλλά στην πραγματικότητα μία βαριά τσάντα δεν είναι καθόλου αστείο. Αν μέσα στην τσάντα σου μπορείς να βρεις από καλλυντικά μέχρι παπούτσια για το γυμναστήριο, να θυμάσαι ότι το υπερβολικό βάρος δεν θα αργήσει να οδηγήσει σε πόνο στον ώμο και τον αυχένα.

Πώς θα καταλάβεις αν η τσάντα που κουβαλάς καθημερινά είναι πιο βαριά από όσο θα έπρεπε;Η Heidi Prather, καθηγήτρια φυσικής ιατρικής και αποκατάστασης στο Washington University School of Medicine συμβουλεύει: Ιδανικά, η τσάντα σου δεν θα πρέπει να ζυγίζει πάνω από το 10% του συνολικού βάρους του σώματός σου ή πάνω από 4.5 κιλά.

Μία καλή λύση για να αποφύγεις τους πόνους σε αυχένα και ώμο, είναι να παίρνεις μικρότερες τσάντες και να διαχωρίζεις τα πράγματά σου. Ετοίμασε μία τσάντα ειδικά για το γυμναστήριο, την οποία μπορείς να αφήνεις στο αυτοκίνητό σου ή ακόμα και στο γυμναστήριο αν έχεις το δικό ντουλάπι με λουκέτο και έχε μαζί σου ένα πορτοφόλι - τσαντάκι, το οποίο μπορείς να χρησιμοποιείς στις καθημερινές σου δουλειές. Για παράδειγμα, δεν χρειάζεται να πηγαίνεις για ψώνια με την τσάντα που παίρνεις στη δουλειά σου. Τέλος, είναι πολύ σημαντικό να μοιράζεις το βάρος της τσάντας και στους δύο ώμους, κάτι που μπορείς να κάνεις είτε με ένα ωραίο και βολικό backpack είτε αλλάζοντας τακτικά την πλευρά που την κρατάς.