Σήμερα θα σας μάθουμε πως να φτιάχνετε την πιο ζουμερή, πεντανόστιμη και προπάντων πανεύκολη ζαμπονοτυρόπιτα.
Υλικά:
1 κουτί σφολιάτα ή κούρου
1/4 (250 gr.) τυρί gouda
1/4 (250 gr.) γραβιέρα ή regato
10-12 φέτες ζαμπόν
1 ντομάτα
1 αυγό
Εκτέλεση:
Ανοίγουμε το φύλλο ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας, προσέχοντας να μην «σπάσει». Αν γίνει αυτό, το κολλάμε με τα δάχτυλα.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε το ταψί. Βάζουμε το ένα φύλλο σφολιάτας και το τρυπάμε με το πιρούνι. Στρώνουμε τα μισά τυριά, το ζαμπόν και τη ντομάτα και στο τέλος προσθέτουμε άλλη μια στρώση τυρί. Βάζουμε το 2ο φύλλο από πάνω και στρώνουμε τις άκρες της ζύμης με ένα πιρούνι ή με τα δάχτυλα.
Τρυπάμε με το πιρούνι το φύλλο, χαράζουμε ελαφρά την πίτα, την αλείφουμε με τον κρόκο του αυγού και την ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45’.