Μια πίτα για αυτούς που δεν τους αρέσουν τα λαχανικά και ότι και να φάνε θέλουν να είναι με κρέας. Κρεατόπιτα από την μαμά Γιώτα.
Τι θα χρειαστείς
- 1 Πακέτο φύλλο χωριάτικο
- 1 κιλό μπούτι αρνί ή κατσίκι
- 100γραμ. κεφαλογραβιέρα
- 100γραμ. φέτα
- 5-6 κλωναράκια άνηθο
- 3-4 κρεμμυδάκια χλωρά
- 1 κρεμμύδι ξερό μέτριο
- 2 αυγά
- Αλάτι και πιπέρι
- Λίγο μοσχοκάρυδο
- Λάδι
Πως θα το φτιάξεις
Τεμάχισε το μπουτάκι και βράσε σε χαμηλή φωτιά το αρνί ή το κατσίκι. Όταν δεις ότι έχει βράσει καλά άφησε να κρυώσει για μισή ώρα και στην συνέχεια ξεκοκάλισε το. Ψιλόκοψε το κρέας σε κομματάκια και σοτάρισε ελαφρά σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά με λίγο λάδι και με το ξερό κρεμμύδι. Στην συνέχεια αφού σοταριστεί το κρέας με το κρεμμυδάκι βγάλε από την φωτιά και βάλτο σε μια λεκάνη. Μέσα στην λεκάνη ψιλόκοψε τα κρεμμυδάκια τα χλωρά, τον άνηθο, την κεφαλογραβιέρα, τη φέτα, τα δύο αυγά, αλάτι και πιπέρι. Στην συνέχεια τρίψε λίγο μοσχοκάρυδο για άρωμα και ανακάτεψε. Σε ένα ταψί στρώσε 4 φύλλα λαδωμένα ένα προς ένα. Πρόσθεσε το μίγμα που έχεις στην λεκάνη πάνω από τα 4 φύλλα. Αφού βάλεις την γέμιση στρώσε άλλα 4 φύλλα λαδωμένα ένα προς ένα. Χάραξε την πίτα σε τετράγωνα και ψήσε στους 200 βαθμούς για μισή ώρα με τρία τέταρτα.