Κοτόπουλο με μοτσαρέλα και σπιτική σάλτα ντομάτας με βασιλικό


Κοτόπουλο με μοτσαρέλα και σπιτική σάλτα ντομάτας με βασιλικό. Για ένα νόστιμο μεσημεριανό που θα σε στείλει Ιταλία!

Τι θα χρειαστείς

4 στήθη κοτόπουλου

Αλάτι και πιπέρι

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

3 μεγάλες σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

2 ποτήρια ντοματίνια κομμένα στην μέση

10 μεγάλα φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα

227γραμ. φρέσκια μοτσαρέλα

Βαλσάμικο ξίδι

Πώς θα το φτιάξεις

Πασπάλισε τα στήθη κοτόπουλου και από τις δύο πλευρές με αλάτι και πιπέρι. Σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή θερμότητα πρόσθεσε 1 κουταλιά της σούπας λάδι. Πρόσθεσε το κοτόπουλο στο τηγάνι και μαγείρεψε για περίπου 10 λεπτά. Γύρισε ξανά το κοτόπουλο και άφησε μέχρι να ψηθεί καλά. Σε ένα άλλο τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή θερμότητα ρίξε την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας λάδι. Πρόσθεσε το σκόρδο και μαγείρεψε για περίπου 1 λεπτό. Πρόσθεσε τις ντομάτες και συνέχισε το σοτάρισμα μέχρι να μαλακώσουν για περίπου 5 λεπτά. Αφαίρεσε από την φωτιά και πρόσθεσε τον βασιλικό. Αφού ψηθεί και το κοτόπουλο πρόσθεσε πάνω από κάθε κομμάτι δύο φέτες μοτσαρέλα. Ρίξε από πάνω και το μίγμα ντομάτας και κάλυψε με ένα καπάκι το τηγάνι μέχρι να λιώσει η μοτσαρέλα για περίπου 1-2 λεπτά. Περιέχυσε με μια κουταλιά της σούπας βαλσάμικο ξίδι και καλή σου όρεξη.