Θέλεις φτιάξεις ένα βραδινό που να είναι υγιεινό, γευστικό και να μην έχει και πολλές θερμίδες; Δες τι σου προτείνουμε.
Τι θα χρειαστείς
Για την σάλτσα
1 κουταλιά της σούπας καλαμποκάλευρο
½ φλιτζάνι νερό
2 φλιτζάνια αρακάς
4 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε φέτες
2 κουταλάκια του γλυκού τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
3 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
¼ -1/2 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι
Για το κοτόπουλο
2 μεγάλα ασπράδια αυγών
3 κουταλιές της σούπας καλαμποκάλευρο
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
1 κιλό στήθος κοτόπουλο κομμένο σε μπουκιές
Πως θα το φτιάξεις
Για την σάλτσα
Ανακάτεψε το νερό και το καλαμποκάλευρο για να γίνει λείο. Πρόσθεσε και τα υπόλοιπα υλικά ανακάτεψε και άφησε στην άκρη.
Για το κοτόπουλο
Χτύπησε ελαφρά τα ασπράδια αυγών, το καλαμποκάλευρο, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακάτεψε και πρόσθεσε μέσα το κοτόπουλο
Για το μαγείρεμα
Βάλε ένα τηγάνι ναι καίει σε μέτρια προς υψηλή θερμότητα. Πρόσθεσε λίγο λάδι και βάλε το μισό κοτόπουλο να τσιγαριστεί. Ανακάτευε ανά διαστήματα ώσπου να ροδίσει και να ψηθεί καλά. Επανέλαβε την ίδια διαδικασία και με το άλλο μισό κοτόπουλο. (Αν έχεις μεγάλο τηγάνι βάλε όλο το κοτόπουλο μαζί). Μόλις ψηθεί το κοτόπουλο άστο σε μια άκρη.
Σε ένα κατσαρολάκι πρόσθεσε την σάλτσα που ετοίμασες πριν και μέσα τοποθέτησε τον αρακά. Μαγείρεψε ώσπου να βράσει ο αρακάς και η σάλτσα να πήξει. Πρόσθεσε το κοτόπουλο μέσα στην σάλτσα και σέρβιρε με ρύζι.