Κοτόπουλο μαριναρισμένο με λευκό κρασί και σκόρδο!


Κοτόπουλο μαριναρισμένο με λευκό κρασί και σκόρδο! Ένα υγιεινό μεσημεριανό που θα το λατρέψεις.

Τι θα χρειαστείς

¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο

3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο

1/3 του φλιτζανιού λευκό κρασί

1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού

2 κουταλιές της σούπας χυμός λεμονιού

1 ½ κουταλάκια του γλυκού ρίγανη

1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο θυμάρι

Αλάτι και πιπέρι

4 στήθη κοτόπουλο

1 λεμόνι

Πως θα το φτιάξεις

Προθέρμανε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Έπειτα ζέστανε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Πρόσθεσε το σκόρδο και μαγείρεψε για ένα λεπτό. Κλείσε την φωτιά και στην συνέχεια πρόσθεσε μέσα στο τηγάνι το λευκό κρασί, το ξύσμα λεμονιού, τον χυμό λεμονιού, το αλάτι, το πιπέρι, το θυμάρι και την ρίγανη. Τοποθέτησε το κοτόπουλο μέσα και προσπάθησε το μίγμα με το κρασί να πάει παντού. Με ένα πινέλο πρόσθεσε πάνω από το κοτόπουλο λίγο ελαιόλαδο. Τοποθέτησε το κοτόπουλο σε ένα ταψί μαζί με την μαρινάδα που έφτιαξες και κόψε το λεμόνι σε 8 φέτες. Πρόσθεσε και το λεμόνι στο κοτόπουλο και ψήσε για 30-40 λεπτά. Σέρβιρε και καλή σου όρεξη!