Κολοκυθάκια αυγολέμονο από τη μαμά Γιώτα!


Κολοκυθάκια αυγολέμονο από την μαμά Γιώτα. Ένα φαγητό καλοκαιρινό που θα αρέσει σε όλους μας.

Τι θα χρειαστείς

6-7 μεγάλα κολοκύθια που μπορούν να γεμιστούν.

7 κουταλιές της σούπας ρύζι γλασέ

1 κρεμμύδι μεγάλο τριμμένο

1 τέταρτο κιμάς από μοσχάρι

2 λεμόνια

1 ντομάτα τριμμένη

Αλάτι και πιπέρι

Άνηθο ψιλοκομμένο

2 αυγά λάδι

1 κουταλάκι του γλυκού κορνφλάουρ

Πώς θα το φτιάξεις

Άνοιξε τα κολοκυθάκια και αφαίρεσε από μέσα το εσωτερικό τους. Μην πετάξεις το πάνω μέρος γιατί θα το βάλεις μετά για καπάκι. Σε ένα μπολ πρόσθεσε τις 7 κουταλιές ρύζι, τον κιμά, το κρεμμύδι, αλάτι, πιπέρι, την ντομάτα και τον ψιλοκομμένο άνηθο. Ανακάτεψε τα όλα μαζί μέχρι να συνδυαστούν. Γέμισε τα κολοκύθια με το μίγμα και καπάκωσε τα με το πάνω μέρος του κολοκυθιού. Πρόσθεσε τα σε σειρά σε μια κατσαρόλα. Σκέπασε τα με νερό και με 1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο. Άφησε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για περίπου μια ώρα. Μόλις δεις λοιπόν ότι έχουν βράσει άφησε λίγο ζουμί για να φτιάξεις το αυγολέμονο. Χτύπα σε ένα μπολ 2 αυγά και ρίξε σιγά-σιγά το ζουμί από τα δύο λεμόνια. Σε ένα ποτηράκι διέλυσε με λίγο νερό το κορνφλάουρ και ρίξτο μέσα στο αυγολέμονο. Χτύπα τα υλικά όλα μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν. Έπειτα πρόσθεσε λίγο ζουμί από τα κολοκύθια μέσα στο αυγολέμονο και ανακάτεψε για να πάρει θερμοκρασία το αυγολέμονο σου και να μην κόψει. Περιέχυσε τα κολοκυθάκια με το αυγολέμονο και κούνησε ελαφρά για να πάει το μίγμα παντού.