Καρυδόπιτα με σιρόπι από μέλι!


Καρυδόπιτα με σιρόπι από μέλι. Για ένα απολαυστικό ελληνικό πρωινό που μας θυμίζει σίγουρα τα γλυκά της μαμάς μας!

Τι θα χρειαστείς

1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 ½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα

1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού

¾ του φλιτζανιού βούτυρο

¾ του φλιτζανιού ζάχαρη

3 αυγά

¼ του φλιτζανιού γάλα

1 φλιτζάνι καρύδια ψιλοκομμένο

Για το σιρόπι

1 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη

1 φλιτζάνι μέλι

¾ του φλιτζανιού νερό

1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού

Πώς θα το φτιάξεις

Προθέρμανε τον φούρνο στους 175 βαθμούς. Βουτύρωσε και αλεύρωσε ένα τετράγωνο ταψί. Σε ένα μπολ συνδύασε το αλεύρι, το μπέικιν, το αλάτι, την κανέλα και το ξύσμα πορτοκαλιού. Σε ένα άλλο μπολ πρόσθεσε το γάλα, το βούτυρο και τα ¾ του φλιτζανιού ζάχαρη. Πρόσθεσε τα αυγά και ανακάτεψε. Πρόσθεσε το μίγμα με τα υγρά συστατικά στο μίγμα με το αλεύρι και ανακάτεψε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Πρόσθεσε τα καρύδια και ανακάτεψε. Πρόσθεσε το μίγμα στο ταψί. Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά. Μόλις βγάλεις από τον φούρνο άφησε να κρυώσει για 15 λεπτά.

Για το σιρόπι

Σε μια κατσαρόλα συνδύασε το μέλι, 1 φλιτζάνι ζάχαρη και το νερό. Άφησε να σιγοβράσει και μαγείρεψε για 5 λεπτά. Πρόσθεσε το χυμό λεμονιού και άφησε μέχρι να πάρει μια βράση. Μαγείρεψε για 2 λεπτά το σιρόπι. Πρόσθεσε το σιρόπι στην καρυδόπιτα και κόψε σε κομμάτια. Απόλαυσε την καρυδόπιτα με παγωτό καϊμάκι!