Κέικ σοκολάτας με συνταγή από το Τέξας. Ένα τέλειο κέικ που μας θυμίζει καουμπόηδες!
Τι θα χρειαστείς
½ του φλιτζανιού +1 ραβδί μαργαρίνη
1 φλιτζάνι νερό
4 κουταλιές της σούπας κακάο
2+1/8 φλιτζάνια αλεύρι
2 φλιτζάνια ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 αυγά
1/2 του φλιτζανιού γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
Για το γλάσο
1 ραβί ανάλατο βούτυρο
6 κουταλιές της σούπας γάλα
5 κουταλάκια του γλυκού κακάο
3 φλιτζάνια άχνη ζάχαρη
¼ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
1 φλιτζάνι τεμαχισμένα καρύδια
Πώς θα το φτιάξεις
Προθέρμανε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα ταψί πρόσθεσε λίγο βούτυρο. Πρόσθεσε το νερό, το βούτυρο και το κακάο σε μια κατσαρόλα μέχρι το βούτυρο να λιώσει και τα υλικά να γίνουν ένα. Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκίνισε το αλεύρι, τη ζάχαρη, την κανέλα και το αλάτι. Ανακάτεψε το μίγμα με το κακάο στο μίγμα με το αλεύρι μέχρι να συνδυαστούν όλα τα υλικά. Σε ένα άλλο μπολ χτύπησε τα αυγά, το γάλα, τη σόδα και τη βανίλια. Ρίξε το μίγμα με τα αυγά στο μίγμα με το αλεύρι και ανακάτεψε για μια ακόμη φορά. Χύσε το μίγμα στο βουτυρωμένο ταψί. Τοποθέτησε το ταψί στον φούρνο και ψήσε για 19-20 λεπτά. Ενώ το κέικ ψήνετε άρχισε να ετοιμάζεις το γλάσο. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ανακάτεψε το γάλα και το βούτυρο μέχρι να λιώσει και να ενωθούν τα υλικά. Πρόσθεσε το κακάο, την άχνη και την κανέλα. Μαγείρεψε μέχρι το μίγμα να μαλακώσει και να αρχίσει να φουσκώνει. Βγάλε από την φωτιά και πρόσθεσε τη βανίλια και το καρύδι. Πρόσθεσε το ζεστό γλάσο πάνω από το κέικ. Πριν σερβίρεις άφησε πρώτα να κρυώσει.