Κάνε την κουζίνα σου να δείχνει όμορφη: 6 ιδέες διακόσμησης

κουζίνα + διακόσμηση

Ιδέες διακόσμησης για να ανανεώσεις την κουζίνα σου 

Είναι ένα από τα πιο σημαντικά δωμάτια του σπιτιού. Στην κουζίνα ξεκινάμε τη μέρα μας ετοιμάζοντας πρωινό, στην κουζίνα καταλήγουμε το βράδυ για να ετοιμάζουμε το δείπνο ή και το φαγητό της επόμενης μέρας, στην κουζίνα να βρεθούμε για πολλούς λόγους, με βασικό βεβαίως και αγαπημένο, τη μαγειρική.

Σε πολλά σπίτια ή διαμερίσματα, η κουζίνα και η τραπεζαρία είναι χώρος ενιαίος, ενώ συχνά ένας πάγκος τη χωρίζει από το σαλόνι. Έχουμε, λοιπόν, κάθε λόγο να θέλουμε η κουζίνα μας να είναι οργανωμένη και όμορφη.

Να τι μπορείς να κάνεις:

1-  Φωτιστικά πάνω από τον πάγκο: Ξέχνα τα spot lights, δοκίμασε να διακοσμήσεις την οροφή της κουζίνας σου και κυρίως το κομμάτι πάνω από τον πάγκο με κομψά, ιδιαίτερα φωτιστικά που θα δημιουργήσουν ατμόσφαιρα.

2- Στρώσε ένα ωραίο χαλί: Συχνά στην κουζίνα μας καταλήγουν τα πιο μουντά, άχρωμα, πρακτικά και παλιά χαλιά. Ωστόσο, ένα πολύχρωμο ή με prints και κρόσσια χαλί μπορεί να δώσει μια όμορφη και ζεστή νότα στον χώρο.

3- Τοποθέτησε ράφι με τζάμι: Συνήθως τα ντουλάπια της κουζίνας μας είναι «κλειστά», ωστόσο ένα ωραίο ντουλάπι με τζαμαρία θα δώσει άλλη εικόνα στην κουζίνα σου, πιο rustic.

4- Διάλεξε ντουλάπια με χρώμα: Oι περισσότερες κουζίνες έχουν συγκεκριμένα χρώματα στα οποία τις συναντάς, με κυρίαρχο, φυσικά, το καφέ. Θα μπορούσες να φανταστείς, όμως, τη δική σου κουζίνα με γαλάζια ή μπλε ή κίτρινα ντουλάπια και ασορτί πλακάκια; Κάνε μια δοκιμή!

5- Τοποθέτησε ένα ξύλινο τραπέζι: Ένα ορθογώνιο ξύλινο τραπέζι είναι η πιο πρακτική και στιλάτη λύση για τον χώρο της κουζίνας σου.

6- Βάλε λευκά πλακάκια: Έχεις σκεφτείς ποτέ να επενδύσεις τους τοίχους της κουζίνα σου με λευκά πλακάκια; Το λευκό πλακάκι, όπως και ένα μαρμάρινος νεροχύτης, θα δημιουργήσουν την αίσθηση του μεγάλου και φωτεινού χώρου. Τα ξύλινα ράφια και ντουλάπια είναι υπέροχος συνδυασμός.