Ιταλικό στιφάδο με μοσχάρι!


Ιταλικό στιφάδο με μοσχάρι. Για ένα νόστιμο μεσημεριανό που θα αρέσει σε όλη την οικογένεια.

Τι θα χρειαστείς

7 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο

1 ½ φλιτζάνια ψιλοκομμένο κρεμμύδι

½ του φλιτζανιού ψιλοκομμένο καρότο

1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο

¼ του φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κιλό μοσχάρι φιλέτο

¾ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

½ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι

1 φλιτζάνι κόκκινο ξηρό κρασί

3 ¾ του φλιτζανιού ντοματίνια κομμένα στην μέση

1 ½ του φλιτζανιού ζωμό κρέατος

½ του φλιτζανιού νερό

2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένη φρέσκια ρίγανη

2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι

1 φύλλο δάφνης

¾ του φλιτζανιού φέτες καρότου

2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό

1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό

Πώς θα το φτιάξεις

Ζέστανε ένα τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή θερμότητα. Ρίξε 1 κουταλάκι του γλυκού λάδι. Πρόσθεσε το κρεμμύδι και το ψιλοκομμένο καρότο. Σοτάρισε για 8 λεπτά ανακατεύοντας ανά διαστήματα. Πρόσθεσε το σκόρδο και σοτάρισε για άλλα 45 δευτερόλεπτα ανακατεύοντας συνεχώς. Σε ένα άλλο τηγάνι πρόσθεσε 1 κουταλιά της σούπας λάδι. Τοποθέτησε ¼ του φλιτζανιού αλεύρι σε ένα ρηχό πιάτο. Κόψε το κρέας σε μπουκίτσες Πασπάλισε το κρέας με ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι και πιπέρι. Πρόσθεσε το κρέας στο αλεύρι. Πρόσθεσε το μοσχαρίσιο κρέας στο τηγάνι και σοτάρισε για 6 λεπτά. Αφαίρεσε το κρέας από το τηγάνι. Πρόσθεσε το κρασί στο τηγάνι και άφησε μέχρι να πάρει μια βράσει. Μαγείρεψε για περίπου 5 λεπτά δηλαδή. Πρόσθεσε το κρέας ξανά στο τηγάνι μαζί με το μίγμα με τα κρεμμύδια. Πρόσθεσε τα ντοματίνια και τα επόμενα 6 συστατικά. Άφησε μέχρι να πάρουν μια βράση. Χαμήλωσε την φωτιά και σιγόβρασε για άλλα 45 λεπτά ανακατεύοντας ανά διαστήματα. Άνοιξε το καπάκι και πρόσθεσε τις φέτες καρότου. Σιγόβρασε το κρέας ακάλυπτο για περίπου μια ώρα. Βγάλε τα φύλλα δάφνης από μέσα και πρόσθεσε το υπόλοιπο αλάτι. Πασπάλισε με βασιλικό και μαϊντανό.