Έξυπνες ιδέες διακόσμησης για το πρώτο σου σπίτι!

ιδέες διακόσμησης

Όλοι οι νέοι περιμένουν πως και πως την μέρα που θα φύγουν από το σπίτι των γονιών τους και θα μείνουν μόνοι τους, σε ένα δικό τους σπίτι. Αυτό ειδικά στην εποχή μας σημαίνει ότι θα βρουν να νοικιάσουν ένα μικρό σπίτι που δεν θα τους προσφέρει άπλετο χώρο. Παρακάτω θα βρεις ιδέες διακόσμησης που θα σου εξοικονομήσουν χώρο και θα κάνουν το σπίτι σου να έχει ένα προσωπικό στιλ.

Χρησιμοποίησε μικρούς πάγκους

Αντί για τις κλασικές καρέκλες χρησιμοποίησε μικρούς πάγκους, των οποίων το κάτω μέρος μπορείς να χρησιμοποιήσεις και ως αποθηκευτικό χώρο τοποθετώντας καλάθια. Για να τον διακοσμήσεις και να είναι άνετος, τοποθέτησε στο πάνω μέρος του πολύχρωμα μαξιλάρια.

Βάλε τα βιβλία σου πάνω στο τραπεζάκι του σαλονιού

Τοποθέτησε τα βιβλία που δεν έχεις που να βάλεις πάνω στο τραπεζάκι του σαλονιού μαζί με λίγα κεριά και ένα φυτό εσωτερικού χώρου ή ένα αεροφυτό, και το τραπεζάκι σου θα μοιάζει με αυτά που χαζεύεις στο instagram.

Πάρε ένα κρεβάτι με συρτάρια ή παλέτες

Αν δεις κρεβάτι με ενσωματωμένα συρτάρια μην διστάσεις, αγόρασε το, θα σου γλιτώσει μια έξτρα ντουλάπα. Αν πάλι δεν σου είναι εύκολο αυτήν την περίοδο, χρησιμοποίησε παλέτες και πρόσθεσε από πάνω το στρώμα σου και μόλις έφτιαξες το δικό σου κρεβάτι και κέρδισες μερικά έξτρα ράφια.

Διακόσμησε το σαλόνι ή την κρεβατοκάμαρά σου με ένα moodboard

Θες να γεμίσεις κάπως τον άδειο σου τοίχο χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψεις πολλά; Σου έχουμε την λύση, πάρε μερικές φωτογραφίες σου που σου αρέσουν και κόψε και μερικές που σ' αρέσουν από περιοδικά, κόλλησε τες σε μια λευκή επιφάνεια και είσαι έτοιμη. Για να φαίνεται ακόμα πιο προσεγμένο,  αγόρασε και ένα μεγάλο κάδρο για να το τοποθετήσεις.

Χρησιμοποίησε πολλούς χώρους αποθήκευσης

Επειδή το budget σου πιθανά δεν είναι μεγάλο, βρες στην αγορά χώρους αποθήκευσης που θα μπορούν να μπουν στις μικρές, κενές γωνίες του σπιτιού σου και μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σαν τραπεζάκι.