Θα κόψεις αφέλειες; Βρες ποιες ταιριάζουν στο πρόσωπο σου

Θα κόψεις αφέλειες; Βρες ποιες ταιριάζουν στο πρόσωπο σου

Τις είδες σε πολλές celebrities, στη διπλανή σου στο κομμωτήριο και σε πολλά κορίτσια στους δρόμους της πόλης. Οι αφέλειες είναι το top trend στα μαλλιά για τη φετινή χρονιά κι εσύ επιτέλους αποφάσισες να τις δοκιμάσεις.

Αν δεν πρόλαβες να κάνεις τη μεγάλη αλλαγή τον χειμώνα και θέλεις να την τολμήσεις αυτή την εποχή, να ξέρεις πως η υγρασία και ο ιδρώτας δεν είναι σύμμαχοί σου αλλά βρίσκονται απέναντί σου και σε παιδεύουν αρκετά. Αν όμως το πήρες απόφαση και δεν αλλάζεις εύκολα γνώμη, να ξέρεις πως όλα μπορείς να τα διορθώσεις με μία πρέσα ισιώματος και το κατάλληλο προϊόν styling.

Επιπλέον, καλό είναι να γνωρίζεις ποιες αφέλειες σου ταιριάζουν ανάλογα με το σχήμα του προσώπου σου.

Αν έχεις στρογγυλό πρόσωπο

Οι ολόισιες αφέλειες σε ένα μήκος είναι απαγορευτικές για ένα στρογγυλό πρόσωπο, καθώς θα τονίσουν με λάθος τρόπο τα πιο έντονα σημεία σου. Μπορείς να δοκιμάσεις μία φράντζα στο πλάι, που σχηματίζει μία “δυνατή” γωνία με τον τρόπο που είναι κομμένη.

 

Αν έχεις πρόσωπο με γωνίες

Οι μακριές αφέλειες που τελειώνουν στο μέσο των φρυδιών σου είναι ιδανικές για τα πρόσωπα που έχουν γωνίες είτε είναι ίσιες, είτε τις χτενίζεις στο πλάι.

 

Αν έχεις οβάλ πρόσωπο

Στα οβάλ πρόσωπα ταιριάζουν τα περισσότερα χτενίσματα. Έτσι λοιπόν, μπορείς να δοκιμάσεις τις κλασικές ίσιες αφέλειες σε ένα μήκος, αλλά και εκείνες με μερικά φιλαρίσματα.

 

Αν έχεις πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς

Οι γυναίκες που έχουν πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς μπορούν να ισορροπήσουν τη δυσαναλογία του μικρού πηγουνιού, κόβοντας αφέλειες μακριές, με ελαφριά φιλαρίσματα που θα ρίξουν το βλέμμα στα μάτια, στα χείλη, γενικότερα στο μέσο του προσώπου. Αν προτιμάς φράντζα, ζήτησε από τον κομμωτή σου να είναι ασύμμετρη με πιο κοντό σημείο στο ύψος του φρυδιού και πιο μακρύ σημείο στην αρχή των ζυγωματικών.