6 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για την πρώτη trans σειρά που είναι υποψήφια για EMMY!

herstory

 1. Λέγεται  "Her Story" και είναι η πρώτη στα παγκόσμια χρονικά της τηλεόρασης που το  σενάριο, την παραγωγή και τους κεντρικούς ρόλους έχουν αναλάβει διαφυλικά άτομα.

  crew-her-story

 2. Είναι υποψήφια στα φετινά βραβεία ΕΜΜΥ ως "Outstanding Short-Format Live-Action Entertainment Program", κατηγορία η οποία εγκαινιάστηκε πολύ πρόσφατα-το 2011-αναγνωρίζοντας ουσιαστικά την επικράτηση του streaming μέσω vimeo, youtube κ.α. αντίστοιχων καναλιών .
 3.  Τη στροφή προς το queer την έκαναν σειρές όπως το "Transparent", το "Sense 8", το "Different People" και φυσικά το "Orange is the new black". Μερίδιο ευθύνης στο να ανοίξει το θέμα έχει και το success trans story της Caitlyn Jenner.
 4. Το "Her Story" είναι η μοναδική πραγματικά ανεξάρτητη σειρά στον κατάλογο υποψηφιοτήτων των φετινών EMMY. Τα 100.000 δολάρια του budget προέκυψαν μέσω καμπάνιας στο indiegogo.

  1473890464-her-story-2

   

 5. Η δικηγόρος Jen Richards, η οποία εκτός από δημιουργός της σειράς είναι και η πρωταγωνίστρια, παλεύει εδώ και χρόνια ώστε η ιστορία των διαφυλικών ατόμων να βρει ανταπόκριση. Τρανσέξουαλ και η ίδια,  εχει φτιάξει ντοκιμαντέρ, έχει δημοσιεύσει άρθρα, έχει δώσει διαλέξεις και γενικά τα δίνει όλα για το κίνημα των Trans.

  sipe1fhv

   

 6.  Το story του... "Her Story"  είναι η ρομαντική ιστορία τριών γυναικών, οι οποίες ζουν  στο Λος Άντζελες. Oι δύο είναι τρανσέξουαλ και η τρίτη δημοσιογράφος που έρχεται πολύ κοντά με τη μία από τις δύο. Είναι σαν την queer εκδοχή του Girls και του Sex and the city.Πάρε μία γεύση από το επίσημο trailer της σειράς που ακολουθεί...