Η λίστα με τους αγαπημένους celebrities που απειλούνται με φυλάκιση λόγω Instagram


Όποιοι celebrities δεν χρησιμοποιούν στις αναρτήσεις τους #ad και #sponsored θα οδηγηθούν σε δίκη και πίσω από τα κάγκελα 

Τα τελευταία χρόνια το Instagram κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος μεταξύ των υπολοίπων social media. Ειδικά οι celebrities το χρησιμοποιούν όχι μόνο για να «πουλήσουν» τους εαυτούς τους, αλλά και προϊόντα εταιρειών που τους σπονσοράρουν.

Πλέον, είναι εξαιρετικά διαδεδομένος ο ρόλος του influencer, δηλαδή του ατόμου που λόγω της δημοφιλίας του στο Instagram μπορεί να προωθεί τάσεις στη μόδα και την ομορφιά, μαζί με τα σχετικά προϊόντα. Και, φυσικά, να βγάζει χρήματα μέσω αυτού του μέσου κοινωνικής δικτύωσης.

Ωστόσο, δεκαέξι celebrities συμφώνησαν να αλλάξουν τις αναρτήσεις τους στα social media αφού ο κυβερνητικός οργανισμός Competition and Markets Authority, τούς προειδοποίησε ότι παραβιάζουν νόμους. Ο συγκεκριμένος οργανισμός ασχολείται με την ενθάρρυνση του ανταγωνισμού ανάμεσα στις επιχειρήσεις, έτσι ώστε να επωφελείται ο καταναλωτής. Δηλαδή, φροντίζουν έτσι ώστε όταν κάποιος προσπαθεί να πουλήσει κάτι, να δίνει στους followers να καταλαβαίνουν τι ακριβώς αγοράζουν.

Σύμφωνα με το BBC, 16 celebrities έλαβαν προειδοποιητικά μηνύματα, καθώς θεωρήθηκε ότι καταπατούν νόμους με τα παραπλανητικά μηνύματά τους.

Οι celebrities λοιπόν συμφώνησαν να αλλάξουν τον τρόπο που αναρτούν τα πληρωμένα posts τους, έτσι ώστε να γλιτώσουν κάποιο πιθανό δικαστήριο, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε μέχρι και 2 χρόνια φυλάκισης.

Οι 16 celebrities είναι:

Rita Ora (τραγουδίστρια)

Ellie Goulding (τραγουδίστρια)

Alexa Chung (μοντέλο, σχεδιάστρια μόδας, συγγραφέας και παρουσιάστρια)

Rosie Huntington-Whiteley (μοντέλο και σχεδιάστρια μόδας)

Διάβασε τη συνέχεια της λίστας στο : Instyle.gr