Η κιμαδόπιτα της μαμάς Γιώτας!

pie

Αν σου αρέσει ο κιμάς τότε θα σου αρέσει και η κιμαδόπιτα.

Τι θα χρειαστείς

Μισό κιλό κιμά μοσχαρίσιο

1 μεγάλο κρεμμύδι

1 φύλλο δάφνης

Λίγη κανέλα

Λίγο γαρύφαλλο

Λίγο μοσχοκάρυδο

1 πακέτο χυμό ντομάτας

Αλάτι-πιπέρι

Πάπρικα γλυκιά

Μισό ποτήρι λάδι

1 πακέτο φύλλο για πίτες

Τυρί φέτα τριμμένο

Πως θα το φτιάξεις

Σε μια κατσαρόλα ρίξε το λάδι, το κρεμμύδι κομμένο σε μικρά κομμάτια, και σοτάρισε ελαφρά. Πρόσθεσε τον κιμά και σοτάρισε. Ρίξε τα μπαχαρικά. Ανακάτεψε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά, πρόσθεσε τον χυμό ντομάτας, και το ανάλογο νερό. Άφησε τον κιμά να βράσει για μισή ώρα.

Σε ένα ταψί στρώσε 3 φύλλα κάτω αφού πρώτα τα λαδώσεις ένα- ένα. Ρίξε την γέμιση και κάλυψε με τον ίδιο τρόπο με άλλα 3 φύλλα από πάνω. Χάραξε απαλά και βρέξε την πίτα με λίγο νεράκι. Βάλε την πίτα σου σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στη μεσαία σχάρα, στους 200 βαθμούς για τρία τέταρτα μέχρι να πάρει το φύλλο ωραίο χρώμα. Σβήσε τον φούρνο και άφησε το για 3-4 λεπτά στην κάτω κάτω σχάρα του φούρνου.

Μπορείς αν θέλεις να χρησιμοποιήσεις χωριάτικο φύλλο ή φύλλο κουρού! Θα γίνει η πίτα σου εξίσου νόστιμη (σε αυτή την περίπτωση μάλιστα ρίξε λίγο σουσάμι πάνω από το φύλλο)!

Καλή όρεξη