«Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο»: Τα 6 υπέροχα πράγματα που μπορούν να σου συμβούν περπατώντας στην πόλη


Ο Έλληνας αγαπάει το αυτοκίνητό του, δεν πάει πουθενά χωρίς αυτό, ούτε στο περίπτερο. Για αυτό η «Ευρωπαϊκή ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο» είναι σημαντική στη χώρα μας. Μπορεί να ξεκίνησε στη Γαλλία με απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για να ενθαρρύνει τους πολίτες τους να χρησιμοποιήσουν για τις μετακινήσεις τους τα μέσα μαζικής μεταφοράς, ποδήλατα, αλλά και τα πόδια τους, αλλά στην Ελλάδα κάνει τη διαφορά.

Φέτος κάποιες ελληνικές πόλεις, η Θεσσαλονίκη κι η Σπάρτη, πόλεις που έχουν σημειώσει υψηλά μικροσωματίδια στην ατμόσφαιρα εξαιτίας της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, θα προσφέρουν δωρεάν μετακινήσεις με τα μέσα μαζικής μεταφοράς στους πολίτες, ενώ θα γίνουν και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ώστε να κλείσουν κάποιοι δρόμοι για τα αυτοκίνητα. Για μια μέρα, οι πεζοί θα είναι περισσότεροι από τα αυτοκίνητα- ας ελπίσουμε ότι φέτος θα ισχύσει και για την πρωτεύουσα- κι αν ακόμα έχεις αμφιβολίες για το αν πρέπει να αφήσεις το αγαπημένο σου αυτοκίνητο, ανακάλυψε 6 πράγματα που μπορεί να σου συμβούν περπατώντας στην πόλη:

1.Το περπάτημα σε κάνει πιο έξυπνο: Σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου του Stanford, το περπάτημα στη φύση –μετράει κι ο Εθνικός Κήπος και το πάρκο της γειτονιάς σου- ηρεμεί τον εγκέφαλο και αλλάζει τις λειτουργίες του με τέτοιο τρόπο ώστε να βελτιώνει την ψυχική σου υγεία. Με λίγα λόγια θα πας και θα γυρίσεις από τη δουλειά… άλλος άνθρωπος!

2.Θα κάνεις τις δουλειές σου: Θα περπατήσεις, θα βρεις εκείνο το μαγαζάκι που έψαχνες, θα αγοράσεις εκείνο το σερβίτσιο που ήθελες, θα πας στο σούπερ μάρκετ, θα περάσεις κι από το φαρμακείο. Μέσα σε μισή-μία ωρίτσα θα κάνεις ό,τι ανέβαλες όλη την εβδομάδα.

3.Θα δεις κόσμο. Δεν θα κρυφτείς στο αυτοκίνητό σου. Θα πάρεις καθαρό αέρα, θα δεις τις παρέες στο δρόμο να περπατούν, θα δεις στιλάτα looks που θα σε εμπνεύσουν αλλά και όμορφα αγόρια!

4.Θα φτάσεις σπίτι σου ήρεμη. Σωστά! Ξέχνα την ένταση με τους άλλους οδηγούς και την κίνηση που κάνει τα νεύρα σου τσατάλια!

5.Θα κάνεις γυμναστική: Δεν υπάρχει καλύτερη γυμναστική από το περπάτημα. Κάνει καλό στην καρδιά αλλά και στους γλουτούς σου.

6.Θα έχεις λιγότερο άγχος: Οι ειδικοί το λένε κι ήρθε η ώρα να το ανακαλύψεις κι εσύ. Όταν περπατάς το άγχος σου και οι έγνοιες σου… εξαφανίζονται!

Υ.Γ. Κι αν βρέξει, πάρε ομπρέλα!