Ζυμαρικά με μαριναρισμένο κοτόπουλο, ντοματίνια και παρμεζάνα!


Ζυμαρικά με μαριναρισμένο κοτόπουλο, ντοματίνια και παρμεζάνα! Για ένα μεσημεριανό διαφορετικό από τα συνηθισμένα.

Τι θα χρειαστείς

500γραμ. ζυμαρικά

1 φιλέτο κοτόπουλο

Για την μαρινάδα για το κοτόπουλο

2 κουταλάκια του γλυκού φρέσκο θυμάρι

2 κουταλάκια του γλυκού φρέσκο δεντρολίβανο

Ξύσμα από ένα λεμόνι

χυμό από ½ λεμονιού

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1 κουταλάκι του γλυκού χοντρό αλάτι

½ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο για το σοτάρισμα

Για την σάλτσα σκόρδου

¼ του φλιτζανιού ανάλατο βούτυρο

2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

4 μεγάλες σκελίδες σκόρδο τριμμένες

2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 ½ φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου

1 κουταλιά της σούπας βασιλικό

Αλάτι και πιπέρι

¼ του φλιτζανιού μαϊντανό ψιλοκομμένο

½ του φλιτζανιού τριμμένο τυρί παρμεζάνα

2 φλιτζάνια με ολόκληρα ντοματίνια.

Πως θα το φτιάξεις

Μαγείρεψε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Πρόσθεσε όλα τα υλικά της μαρινάδας σε ένα μπολ και ανακάτεψε καλά. Στην συνέχεια πρόσθεσε μέσα στο μπολ το κοτόπουλο κάλυψε με μια διαφανής μεμβράνη και άφησε στο ψυγείο για 20 λεπτά ή εάν δεν βιάζεσαι για όλη την νύχτα. Έπειτα βάλε τις δύο κουταλιές ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και αφού κάψει μαγείρεψε το κοτόπουλο για 4-5 λεπτά. Ζέστανε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και πρόσθεσε το βούτυρο και το ελαιόλαδο. Στην συνέχεια πρόσθεσε το σκόρδο και σοτάρισε μέχρι να βγάλει όλα του τα αρώματα και να μαλακώσει. Πρόσθεσε το αλεύρι και μαγείρεψε για ένα λεπτό. Έπειτα πρόσθεσε το ζωμό κοτόπουλου και άφησε την σάλτσα να σιγοβράσει μέχρι να πήξει. Πρόσθεσε τον κομμένο βασιλικό, αλάτι και πιπέρι. Βάλε και το κοτόπουλο μέσα στην σάλτσα αφού πρώτα το κόψεις σε κομμάτια. Πρόσθεσε τα ζυμαρικά, τα ντοματίνια, το μαϊντανό και τέλος το τυρί. Ανακάτεψε και σέρβιρε.