Εσύ ξέρεις ποια ποτά κάνουν κακό στην επιδερμίδα σου;


Ό,τι και να γνωρίζατε ως τώρα, αυτή η έρευνα θα σας εκπλήξει

Μπορεί να γνωρίζουμε για τις επιπτώσεις του αλκοόλ στον οργανισμό μας, ωστόσο υπάρχουν και κάποια πράγματα που αγνοούμε. Για παράδειγμα, ότι είναι βλαβερό για την επιδερμίδα μας. Και μπορεί το αλκοόλ να μας φτιάχνει τη διάθεση, όταν καταναλώνεται στη σωστή ποσότητα, αλλά οφείλουμε να είμαστε αρκετά προσεχτικές.

Η έρευνα του Dr Isabel Sharkar αποκαλύπτει το πώς το αλκοόλ επηρεάζει την επιδερμίδα μας και ποια ποτά είναι ελαφρώς καλύτερα από τα άλλα. Συγκεκριμένα,  η έρευνα αναφέρει ότι το αλκοόλ μπορεί να προκαλέσει ερυθρότητα, πρήξιμο, ενώ ταυτόχρονα συμβάλλει στην ξηρότητα της επιδερμίδας.

Διαβάστε παρακάτω ποια ποτά είναι λιγότερο και ποια περισσότερο επιβλαβή, ξεκινώντας από αυτά που επηρεάζουν λιγότερο την επιδερμίδα μας, και άρα ίσως είναι καλύτερο να τα προτιμήσουμε:

 1. Αποσταγμένα οινοπνευματώδη ποτά: Βότκα, Τζιν, Τεκίλα
Αυτά τα ποτά περιέχουν τα λιγότερα πρόσθετα συστατικά με αποτέλεσμα να κινούνται γρηγορότερα στο σώμα μας και συνεπώς να αποβάλλονται. Ο Dr Sharkar χαρακτηριστικά λέει: ''Η βότκα από πατάτα δεν περιέχει σπόρους και γι' αυτό αποβάλλεται πολύ γρήγορα από το ανθρώπινο σωμα''.

Διάβασε τη συνέχεια στο gynaikamagazine.gr

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook για να μαθαίνεις όλα τα νέα μας