Επιτέλους καταλάβαμε: Ποια η διαφορά ανάμεσα σε balayage και ombré


Λύνουμε την απορία σε κάτι που μας μπερδεύει κάθε φορά που το ακούμε

Οι εποχές που τα πράγματα ήταν απλά όσον αφορά το πως θα βάφαμε τα μαλλιά μας έχουν σίγουρα περάσει, παλαιότερα περιοριζόμασταν στις ανταύγειες ή σε ένα ομοιόμορφο χρώμα σε όλα μας τα μαλλιά. Πλέον τα πράγματα είναι αρκετά πιο περίπλοκα καθώς έχουμε να αποφασίσουμε ανάμεσα σε: ομοιόμορφο χρώμα, ανταύγειες, balayage, babylights, ombré, ορολογίες που μας κάνουν να πιστεύουμε πως πρέπει να πούμε κάποιο κωδικό για να αποκτήσουμε τα μαλλιά των ονείρων μας!

Αυτό το άρθρο είναι για εσένα (εμένα), και όλες εμάς που έχουμε μπερδέψει τόσες φορές το balayage με το ombré!
Για αρχή να ξεκαθαρίσουμε τα βασικά: το balayage είναι τεχνική η οποία χρησιμοποιείται για να πετύχουμε το ombré αποτέλεσμα στα μαλλιά μας. Τώρα μπερδεύτηκες περισσότερο; Ας τα ξεκαθαρίσουμε.

Το balayage είναι μια τεχνική που βάφει «απαλά» τα μαλλιά, δίνοντας ένα αποτέλεσμα που μοιάζει ήπιο και φυσικό. Αντίθετα με το κλασικό αποτέλεσμα των ανταυγειων, το balayage τονίζει τις άκρες αφήνοντας τις ρίζες πιο σκούρες.

Το ombré είναι όταν ένας hairstylist χρησιμοποιεί την τεχνική balayage για να κάνει το χρώμα στα μαλλιά σου πιο ανοιχτό στις άκρες, σκουρότερο πιο πάνω και ακόμα πιο σκούρο κοντά στις ρίζες δίνοντας το γνωστό αποτέλεσμα.

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook για να μαθαίνεις όλα τα νέα μας