Είσαι εργαζόμενη μαμά; 9 λόγοι για να νιώθεις περήφανη!


Είσαι μαμά και εργάζεσαι, οπότε το πιο λογικό είναι να αισθάνεσαι τύψεις κάθε φορά που φεύγεις από το σπίτι. Ακόμα κι αν η εργασία δεν ήταν τόσο δική σου επιλογή όσο επιλογή ανάγκης, πάντα να σκέφτεσαι ότι εργάζεσαι για το καλό της οικογένειάς σου. Κι αν ακόμα δεν έχεις πειστεί ότι το να είσαι εργαζόμενη μαμά κάνει καλό και στο παιδί σου, ανακάλυψε 9 λόγους για να μην ξανανιώσεις τύψεις:

1.Δεν είσαι μόνο (και συνέχεια) η μαμά: Σου αρέσει να σε αποκαλούν «μαμά» αλλά θέλεις να είσαι γνωστή και για τους άλλους ρόλους στους οποίους είσαι καλή. Όταν φεύγεις από το σπίτι κάθε πρωί είναι πιο εύκολο να αλλάξεις «ρόλους» και να κάνεις διάλειμμα από τις υπόλοιπες υποχρεώσεις σου.

2.Αποχαιρέτα το άγχος: Οι μαμάδες που φεύγουν από το σπίτι για να δουλέψουν, έχουν θεωρητικά περισσότερες υποχρεώσεις, όμως στην πραγματικότητα, αγχώνονται λιγότερο! Σύμφωνα με έρευνες οι εργαζόμενες μαμάδες είναι πιο ευτυχισμένες και πιο ήρεμες!

3.Ξοδεύεις όσο χρόνο χρειάζεται για τα παιδιά σου: Όταν επιστρέφεις στο σπίτι περνάς εποικοδομητικό χρόνο με τα παιδιά. Μπορεί ο χρόνος να σου φαίνεται ελάχιστος αλλά είναι όσο χρειάζεται για να δείξεις την αγάπη σου!

4.Μοιράζεσαι τις ευθύνες με… τον μπαμπά: Όταν είσαι όλη μέρα σπίτι, περιμένει κι αυτός να κάνεις τις περισσότερες δουλειές (ενώ πρέπει να τις μοιράζεστε). Αν δουλεύεις όμως τότε θα πρέπει να μοιράζεστε όλες τις υποχρεώσεις , κάτι που κάνει καλό τόσο σε εσένα όσο και σε εκείνον αλλά και τα παιδιά.

5.Βλέπεις τον παιδικό σταθμό ως κάτι καλό: Δεν φοβάσαι ούτε ανησυχείς. Θεωρείς ότι ο παιδικός είναι ό,τι καλύτερο για να κοινωνικοποιηθεί το παιδί σου!

6.Έχεις περισσότερα χρήματα για τα παιδιά, για εσένα, για την οικογένεια. Κι είσαι περήφανη που μπορείς να το προσφέρεις αυτό!

7.Θα γίνεις μαμά-πρότυπο χωρίς μεγάλη προσπάθεια: Οι εργαζόμενες μαμάδες είναι ιδανικό πρότυπο για τα παιδιά τους, ειδικά για τα κορίτσια. Σύμφωνα με έρευνες οι κόρες εργαζόμενων μαμάδων έχουν μεγαλύτερη επιθυμία να σπουδάσουν και να δουλέψουν!

8.Φροντίζεις τον εαυτό σου: Δεν είσαι όλη μέρα με τις πιτζάμες, αλλά έχεις την ευκαιρία να περιποιηθείς τον εαυτό σου, να δημιουργείς στιλάτα looks και τα φτιάχνεις τα μαλλιά σου!

9.Δεν χρειάζεται να είσαι τέλεια! Οι μαμάδες που δεν δουλεύουν έχουν ένα άγχος παραπάνω. Όλοι περιμένουν να είναι τέλειες. Ενώ αν δουλεύεις όλοι ξέρουν ότι δεν έχεις χρόνο!