Δήμητρα Ματσούκα: «Είμαι καλά με τη μοναξιά μου»

matsouka

Για τη ζωή της, τους φόβους της, τους ανθρώπους που πλήγωσε και την πλήγωσαν, τη μοναξιά της και τη σχέση της με  μητρότητα και τον γάμο μίλησε η ηθοποιός Δήμητρα Ματσούκα στο Joy- it’s inside you και την Αφροδίτη Γραμμέλη. «Με φοβίζει ο εαυτός μου, υπάρχουν στιγμές που θα ήθελα να ήμουν αλλιώς, θα ήθελα να ήμουν πιο σώφρων», δήλωσε μεταξύ άλλων.

Όσα της λείπει αυτή τη στιγμή: «Είμαι καλά αυτή τη στιγμή, πιθανά να μου λείπουν τα λεφτά που μου χρωστάνε μέσα από τη δουλειά»

 Πως ανταπεξέρχεται στις δυσκολίες: «Έχω την πεποίθηση ότι είμαι ένας τυχερός άνθρωπος και σ’ αυτό στηρίζομαι, στην καλή μου τύχη, δεν έχω ανθρώπους που με στηρίζουν να τύχει κάτι. Αν μπορούσα να διαλέξω, θα διάλεγα να έχω στηρίγματα»

Ο γάμος και η μητρότητα: «Δεν το έχω πιστέψει ποτέ. Ποτέ δεν ήταν κοντά μου αυτό. Μάλλον, δεν το άφησα να έρθει. Είχα την τύχη να είμαι σε σχέσεις που αγάπησα και αγαπήθηκα, θα μπορούσε να συμβεί. Δεν ήταν αυτό που ήθελα, δεν είναι κάτι που έχω αισθανθεί. Είμαι πολύ υπεύθυνη για να κάνω ένα παιδί και να το μεγαλώσουν οι γιαγιάδες. Νιώθω ότι έχω τόσες εκκρεμότητες με τη δουλειά μου και δεν θα μπορούσα να αφήσω ένα παιδί πίσω μου.».

Για τα λάθη της: « Την αγαπάω τη Δήμητρα πολύ και την προσέχω πολύ. Έχω κάνει λάθη στο παρελθόν. Ήμουν πολύ απείθαρχος άνθρωπος, δεν με πρόσεχα κάποτε»

Ο φόβος της για τον χρόνο που περνάει: «Δεν έχω συμφιλιωθεί με την ιδέα ότι ο χρόνος μας φέρνει πιο κοντά στο τέλος, αλλά σκοπεύω να τηρήσω αυτό που λέει ο Κάφκα “όσοι διατηρούν την ικανότητά τους να βλέπουν και να ξεχωρίσουν το καλό, δεν γερνάνε»

Η σχέση με την εικόνα της: «Δεν είμαι ο άνθρωπος που θα κάνει πολλά γι’ αυτή. Κάποτε με είχαν κατατάξει και στις πιο απεριποίητες».

Τι την ενοχλεί και ποιους αποφεύγει: «Με ενοχλεί όταν κάποιος σε καλεί για μια συνέντευξη και δεν ξέρει το βιογραφικό σου και επιμένει σ’ αυτά που γι’ αυτόν είναι τα προφανή. Αυτό μου κουράζει. Να ένας λόγος που θέλω να αποφεύγω το σινάφι μας, των ηθοποιών και των δημοσιογράφων, αλλά ο κόσμος δεν με πειράζει»

Δεν φοβάται τη μοναξιά: «Είμαι καλά με τη μοναξιά μου, μ’ αρέσει γι’ αυτό πάντα τα πήγαινα καλά με τη νύχτα»

Η απόρριψη στις σχέσεις: «Έχω πληγώσει και με έχουν πληγώσει. Πιο παλιά, έμενα με εμμονή σε μια σχέση ακόμα και αν με πλήγωνα, κάτι μου έκανε η απόρριψη. Τώρα πια θέλω αγάπη και ειρήνη»