Γυαλιά ηλίου: Ποιο σχέδιο να επιλέξεις ανάλογα με το σχήμα του προσώπου σου

Photo by Tanja Heffner on Unsplash

Τα γυαλιά ηλίου είναι από τα αγαπημένα μας αξεσουάρ, πόσω μάλλον τώρα το καλοκαίρι που είναι και απαραίτητα. Έχουμε να διαλέξουμε ανάμεσα σε πάρα πολλά σχέδια και χρώματα ενώ μπορούμε να βρούμε πολλά ζευγάρια που μας αρέσουν. Είναι ιδιαίτερα δύσκολο όμως  να ανακαλύψουμε το ζευγάρι εκείνο που ταιριάζει στο πρόσωπό μας. Παρακάτω μπορείς να βρεις ποιος τύπος γυαλιά σου πηγαίνει ανάλογα με το πρόσωπό σου.

1- Εάν το πρόσωπό σου έχει έντονες γωνίες και τετραγωνισμένο σαγόνι σημαίνει ότι έχεις πολλές επιλογές αναφορικά με τα γυαλιά που θα διαλέξεις. Διάλεξε ένα ζευγάρι γυαλιών, που να δημιουργεί μια αντίθεση σχετικά με τα χαρακτηριστικά του προσώπου σου. Ιδανικά λοιπόν, είναι για εσένα τα στρογγυλά γυαλιά, τα οβάλ, τα cat eye ή ακόμα και τα butterfly. Ένα από αυτά τα στιλ γυαλιών θα δέσουν άψογα με το πρόσωπό σου και θα δημιουργήσουν μια όμορφα ισορροπημένη εικόνα.

2- Το να έχεις οβάλ πρόσωπο όσο αφορά στην επιλογή των γυαλιών σου σημαίνει ότι είσαι ιδιαίτερα τυχερή καθώς τα περισσότερα ζευγάρια γυαλιών σου πηγαίνουν. Τα ορθογώνια πλαίσια ίσως είναι λίγο περισσότερο κατάλληλα από τα άλλα καθώς εξισορροπούν το οβάλ πρόσωπο. Διάλεξε, λοιπόν, ένα ζευγάρι γυαλιά με έντονες γωνίες και θα εντυπωσιαστείς από το πόσο πολύ θα σου πηγαίνουν.

3- Στην περίπτωση που το σχήμα του προσώπου σου είναι στρογγυλό αυτό σημαίνει ότι έχεις και πολύ θηλυκά χαρακτηριστικά. Και πάλι έχεις πολλές επιλογές με τα πιο κατάλληλα γυαλιά εκείνα που είναι σε γεωμετρικά σχήματα. Μπορείς να διαλέξεις ένα ζευγάρι τύπου wayfarers για να κάνεις το πρόσωπό σου να φαίνεται πιο μακρύ και λεπτό.

4- Το πρόσωπο σε σχήμα "καρδούλας" είναι από τα πιο χαριτωμένα. Επίλεξε ένα ζευγάρι γυαλιών που να εξισορροπεί τις αναλογίες του προσώπου σου. Και πάλι οι επιλογές που έχεις είναι πολλές με τα πιο ιδανικά γυαλιά να είναι εκείνα με ανοιχτόχρωμα πλαίσια και λεπτό σκελετό.

Αφροδίτη Γερωνυμάκη

(Photo by Tanja Heffner on Unsplash)