Γιατί όταν χάνουμε κιλά δεν χάνουμε το λίπος από την κοιλιά;


Ήρθε η ώρα να βρείτε απάντηση στο ερώτημα που βασανίζει όλες τις γυναίκες

Bρισκόμαστε μια ανάσα πριν το καλοκαίρι κι οι περισσότερες από εμάς έχουμε μπει σε πρόγραμμα υγιεινής διατροφής και εντατικής γυμναστικής. Ωστόσο, το αποτέλεσμα δεν μας ανταμείβει πάντα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα των γυναικών είναι το γεγονός ότι χάνουμε κιλά, όχι όμως λίπος στην περιοχή της κοιλιάς!

Γιατί το λίπος στην περιοχή της κοιλιάς είναι τόσο «επίμονο»;

Οι λόγοι πολλοί και συνάμα διαφορετικοί. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι το λίπος στην κοιλιά είναι σημάδι άγχους ή της αντίστασης της ινσουλίνης. Όταν αγχωνόμαστε τα επίπεδα της κορτιζόλης αυξάνονται, γεγονός που συμβάλλει στην αποθήκευση λίπους στην μέση μας. Βέβαια, καθοριστικό ρόλο σε αυτό, παίζει και η κληρονομικότητα, έτσι αν οι γονείς σας έχουν περισσότερο λίπος στην κοιλιά, θα έχετε την τάση να το αποθηκεύετε και εσείς στην ίδια περιοχή.

Σύμφωνα με τον εκπαιδευτή της NASM, Cassie Lambert, ένας ακόμη λόγος είναι και η διατροφή που επιλέγουμε να κάνουμε. Αν η δίαιτά σας περιέχει τροφές χαμηλής περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες, θα χάσετε βάρος από τους μύες και όχι λίπος. Ο Lambert, αναφέρει ότι και η έντονη αερόβια άσκηση βοηθά στην απώλεια βάρους και όχι λίπους.

Διάβασε τη συνέχεια στο gynaikamagazine.gr

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook για να μαθαίνεις όλα τα νέα μας