Γιατί πρέπει να φοράς πάντα αντηλιακό όταν ταξιδεύεις με αεροπλάνο

αντηλιακό + αεροπλάνο

Μια λεπτομέρεια σημαντική για το δέρμα μας αλλά που την αγνοούμε όλες

Το αντηλιακό είναι απαραίτητο για την προστασία του δέρματος μας τόσο το καλοκαίρι όσο και το χειμώνα. Οι υπεριώδεις ακτίνες του ηλίου μπορούν να βλάψουν το δέρμα σου ακόμα και σε ημέρες που ο ήλιος δεν φαίνεται και έχει συννεφιά.  Σίγουρα θα σκεφτείς να φορέσεις αντηλιακό στην παραλία, πριν πας για τρέξιμο ένα κυριακάτικο πρωινό ή τις ημέρες που έχει ήλιο, σε ένα μέρος όμως που δεν θα φανταζόσουν ποτέ ότι πρέπει να βάλεις αντηλιακό είναι μέσα σε ένα αεροπλάνο, κατά τη διάρκεια πτήσης!

Μπορεί να μην σου φαίνεται σημαντικό και απαραίτητο αφού τα παράθυρα του αεροπλάνου είναι αρκετά μικρά, όμως σύμφωνα με δερματολόγους η έκθεση του δέρματος σου στον αέρα, εν ώρα πτήσης, μπορεί να αποδειχθεί επιζήμια λόγω του ό,τι βρίσκεσαι περίπου 6 μίλια (30.000 πόδια) πιο κοντά στον ήλιο! Όπως λένε, εάν βρίσκεσαι σε αεροπλάνο στα 30.000 πόδια για μία ώρα, η βλάβη που υφίσταται το δέρμα σου είναι ίση με αυτή που προκαλεί μία 20λεπτη συνεδρία σολάριουμ!

Παρόλο που τα τζάμια των παραθύρων των αεροπλάνων "μπλοκάρουν" τις UVB ακτίνες, οι UVA δεν απορροφώνται πλήρως, κάτι που είναι επιζήμιο για κάποιον ο οποίος κάθεται στη θέση στο παράθυρο καθώς οι ακτίνες σε αυτό το ύψος είναι πιο έντονες. Η προστασία από τις ακτίνες UVA είναι ύψιστης σημασίας καθώς οι ακτίνες αυτές είναι που οφείλονται για την γήρανση αλλά και τον καρκίνο του δέρματος, οπότε την επόμενη φορά που ταξιδεύεις ημέρα μην ξεχάσεις το αντηλιακό προσώπου σου με υψηλό δείκτη προστασίας.